Convocare pentru București

convocareBucureştiul s-a trezit cu primarul arestat cînd nimeni nu mai aştepta. Nu vă invităm la petreceri anticorupţie. Vă invităm să profităm de moment şi să listăm problemele capitalei obscurizate constant. Ca la fiecare alegeri, fără să fie vreo conspiraţie, tendinţa e tocmai de a uita temele grave în detrimentul show-ului electoral.

Pentru unii ăsta e startul de competiţie în partidele mari pentru candidaturi. Se reaşază strategii. Nu se schimbă nimic în dezideratele politice. E văzut drept „progresist” doar celebrul „să nu mai fure!”. Faptul că din cînd în cînd se mai schimbă vameşii miliardului de euro bucureştean nu ne încălzeşte cu nimic. Nu ne-ar încălzi nici un Bucureşti perfect curat din punct de vedere DNA care să nu aibă în continuare ochi decît pentru business, străzi cît mai late, clădiri cît mai înghesuite, prietenie cît mai mare cu banul privat. Nu ne interesează un oraş curat şi frumos pentru un sfert dintre cetăţeni şi o închisoare pentru restul.

Bucureştiul e un oraş fără spaţiu public. Are cea mai variată paletă de „interzis aici”. Nu te mai poţi întîlni în public fără să fii filmat de jandarmerie sau fără să plăteşti bilet. Bucureştiul putrezeşte în zeamă de privatizare, în contracte de infrastructură dubioase care înghit bani cu nemiluita, în camarile întinse pe cîte 3-4 nivele de funcţionărime din administraţie, justiţie, poliţie specializate strict în inhibarea cetăţeanului de rînd şi în „protecţia afacerii”.

În Bucureşti tot ce e „comun” pute şi trebuie deratizat / privatizat. RATB-ul e lăsat să se prăbuşească. Încălzirea comună e făcută să fie o problemă continuă. Companiile care merg au fost privatizate în numele performanţei – şi performanţele financiare sînt uriaşe în detrimentul cetăţenilor – vezi Apanova. Bugetele sînt distribuite aberant. Bugetul social e o ruşine în condiţiile în care acest oraş şterge pe jos cu săracii săi. Oamenii sînt lăsaţi fără casă prin tribunale, iar locuinţele sociale fie nu se dau, fie se dau cui trebuie.

Am mai făcut împreună o somaţie în timpul campaniei pentru preşedinţie. A ieşit o listă de cerinţe urgente şi lucide, nebăgată în seamă de politicieni, dar un ferment pentru discuţii politice cu rost la ultimele alegeri. Măcar în timpul delirului în masă din iarna trecută, am reuşit împreună să ne anesteziem cu formularea clară a urgenţelor politice. Să nu lăsăm acum Bucureştiul să se scufunde din nou în noroiul discuţiilor exhibiţioniste, în publicitate electorală, în uniformitate delirantă în tot ce priveşte îngrădiri, afaceri, comisioane şi abureli cu panseluţe, animale din gips şi „patrimoniu de consum”.

Marţi, 15 septembrie, Bucureşti, la tranzit.ro, ora 19.00.

gazelei

 

5 răspunsuri la Convocare pentru București

 1. Gigi spune:

  Primul articol de pe CriticAtac cu care sunt complet de acord.

 2. Dezideriu Dudas spune:

  Voi trimite un material cu tema “Senatul Corpurilor Profesionale” la intalnirea de marti. Din pacate nu cred ca voi putea participa la CONVOCARE dar poate reusesc sa trimit “o delegatie” daca nu voi fi acolo…Noi la Constanta am fost “convocati” mai demult….

  Sper cat de curand sa prezent acelasi material la prima sedinta a Asociatiei Generale a Inginerilor – filiala Constanta si la Baroul Avocatilor Constanta.

 3. Ghita Bizonu' spune:

  E…. cum sa va spui e ceva careimi “place” f … f putin. Cabdca erau starbnduri populare pe lacul Tei si pe Floreasca. Azi in locul sstrandului popular Tei este un cartier. Sa zic asa ridicat pe sest.
  Floreasca este inca liber ….
  Pe verile astea cu tenoparaturi somaleze (adica in Kenia este vreme blanda si placuta- cel putin asa mipua explicat vreo 3 kenieni ) la cati bani au unii … standul Tei ar fi fots excelent (in anii 50-60 unii isi faceau concediul pe strand . Minus valurile si aerul salin erai apoape ca la mare)

  Ce atu zice daca ptr avara viitpare ati face o “miscare” de “ocupare” a Floreascai (malu de viz a vrraza de Vila Lac 2 si 3) unde era strandu CC? Sau a lui Tei Toboc? ATENTEI : sunt lacuri gfacute in timpu Mariei Sale Carol cel Corupt si nu au de ce sa fie “fetyricedate” sau “privatizate” fiindca cel care “face” un lac are grija sa aiba si maurile pe p largime suficenta ca sa poata sa intretina lacul (lacul artificial trebe intretinutu..)

  Adica ati apara spaiul public si ati intra si in refelctoru stirilor. Si multa multa lume isi va aduce aminte”ba dacand eram copil .. ” sau si mai bine “ba cand eram coppil povestea bunicu ca Starau a facut si a res ca latfel eran mereu inundatii !!”

 4. Dezideriu Dudas spune:

  ANEXA SCP 1
  ( trei structurari preexistente a profesiilor )

  1. STRUCTURAREA Mihail Manoilescu

  BURGHEZII PROPRIU – ZISI : TOTAL : 22 500 persoane
  1. Marii industriasi
  2. Marii comercianti
  3. Bancherii
  4. Marii agricultori
  5 a Inginerii – cand exercita functiuni economice private
  6 a Economistii cand exercita functii economice private
  1-6 a : Rentieri provenind din categoriile 1-6 a

  PSEUDOBURGHEZII TOTAL : 101000 persoane ( aprox. 75 % lucrau la stat )
  5 b Inginerii – din servicile publice
  6 b Economistii – din serviciile publice
  7 Avocatii
  8 Medicii
  9 Universitarii
  10 Profesorii de liceu
  11 Functionarii publici
  12 Magistratii
  13 Ofiterii
  14 Ziaristii
  15 Diversii
  5b – 15 Pensionari si rentieri provenind din cat. 5 b – 15

  TOTAL BURGHEZI + PSEUDOBURGHEZI : 125 000 persoane.
  SALARIATI = 1,091 milioane persoane Proprietari + patroni = 3,32 milioane pers. ( ! ).
  REZULTAT : Proprietari multi / salariati putini / burghezi rarisimi ( nn : se respecta trendul si azi ? )

  ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

  2. STRUCTURAREA UPRL

  Asociatiile membre ale UPLR – Uniunea Profesiilor Liberale din Romania, sunt urmatoarele:
  1. Ordinul Arhitectilor din România;
  2. Camera Auditorilor Financiari din România;
  3. Uniunea Nationala a Barourilor din România;
  4. Asociatia Nationala a Evaluatorilor Autorizati din România – ANEVAR;
  5. Colegiul Farmacistilor din România;
  6. Uniunea Nationala a Practicienilor în Insolventa din România;
  7. Colegiul Medicilor Veterinari din România;
  8. Uniunea Nationala a Notarilor Publici din România;
  9. Ordinul Geodezilor din Romania;
  10. Asociatia Consultantilor în Management din România – AMCOR;
  11. Camera Consultantilor Fiscali;
  12. Consiliul de Mediere;
  13. Colegiul National al Asistentilor Sociali;
  14. Corpul Expertilor Tehnici din Romania – CETR.

  ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

  3.(NE)STRUCTURAREA INSTITUTIONALA ACTUALA
  ( niciun criteriu de ordonare !!! )

  Lista ocupațiilor din COR – Clasificarea Ocupatiilor din Romania, în ordinea crescătoare a codurilor ( primele si ultímele 12 pozitii )
  1) 111101 adjunct al procurorului general
  2) 111102 ambasador
  3) 111103 chestor Parlament
  4) 111104 comandant unic aviaţie
  5) 111105 comisar general
  6) 111106 comisar general adjunct
  7) 111107 senator
  8) 111108 guvernator
  9) 111109 preşedinte Academie
  10) 111110 preşedinte Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie
  11) 111111 preşedinte curte de apel
  12) 111112 preşedinte Curtea de Conturi a României
  ……………………………
  4266) 962902 gonaci
  4267) 962903 garderobier
  4268) 962904 ucenic
  4269) 962905 aprod
  4270) 962906 controlor poartă
  4271) 962907 paznic
  4272) 962908 plasator
  4273) 962909 portar
  4274) 962910 supraveghetor muzeu
  4275) 962911 supraveghetor noapte (învăţământ)
  4276) 962912 supraveghetor săli spectacole
  4277) 962913 supraveghetor hotel

 5. Dezideriu Dudas spune:

  ANEXA SCP 2

  MIHAIL MANOILESCU ( M.M.) – Rostul si destinul burgheziei romane

  – toate cartile anterioare care l-au facut celebru ca economist au fost scrise doar in limbi straine. Dupa 20 de ani, era prima lui carte scrisa in limba romana…( explicatia lui M.M. – cartile despre protectionism economic, schimb international, corporatism, urmareau sa schimbe mediul economic international, cartea de fata, e de strict interes national.)
  – burghezia – grup social care trebuie sa organizeze munca nationala
  – burghezia, transformata si reinnoita va pastra mai departe, spre binele societatii insasi si spre favorizarea selectarii elementelor valoroase – o anumita izolare de restul colectivitatii si o anumita rezistenta la intrarea in incinta ei.
  – etapele « strategiilor » marilor
  state :
  1. Exploatarea lumii prin jaf.
  2. Exploatarea prin sclavie.
  3. Exploatarea prim schimburi economice ( 1 lucrator industrial = 20 agricoli )
  n.n. : Azi…: Exploatarea lumii prin “export de democratie”( avand ca vectori, societatea
  deschisa, transparenta , lupta anticoruptie…principii bune, dar nu imuabile in societatile posttotalitare, deoarece pot deveni arme chiar imopotriva societatii, daca aceasta nu-si poate fructifica libertatea. Blocajul pe aceste teme impiedica constructia, LUCRU EXTREM DE GRAV !) . Una e democratia si alta e democratia importata ! Puterea din 1996 – 2000, prin intermediari, ne« certa » pentru conceptul contradictoriu, « Dezetatizarea privatizarii ». Au luat-o din blockstarturi, direct in « privatizarea FPS »…Acum se vorbeste chiar de PRIVATIZARE FARA CAPITALISM… !?

  – in etapa schimburilor economice, liberalismul oferea ambianta optima pentru realizarea cuceririlor industriale. Capitanilor din industrie care organizau productiile nationale le era necesara LIBERTATEA. De la 1918, tarile din Vest, au inceput sa sustina ca s-a ispravit lumea si ca urmeaza o faza a debuseurilor limitata, in care principiul cel mai rodnic este organizarea (nn. : la fel cum acum avem o democratie limitata, in care nu e atat de importanta LIBERTATEA, cat ordinea…). Si astfel LIBERALISMUL a inceput sa moara ( nu mai era necesar. Oamenii mor cand nu mai vrea Dumnezeu. Institutiile mor cand nu mai sunt folositoare…).
  – va ramane o enigma pentru istoricul viitorului cum de s-a putut ca in numele taranimii, care, spre deosebire de burghezie, reprezinta insasi tulpina etnica a neamului acesta, sa se poata naste o ideologie indreptata impotriva marilor curente nationaliste, care dau pecetea veacului nostru ( n.n. : totusi, Virgil Madgearu definea TARANISMUL in mod adecvat potentialei misiunii istorice – miscarea de sustinere a claselor defavorizare, in acelasi timp, meritorii, deci nu doar a taranilor.…Din pacate PNTCD-ul dupa 1990,
  nici doctrinar n-a afirmat asa ceva…) TARANISTII au opus nationalismului burgheziei romanesti , pe care incercau liberalii sa o infiripeze, finanta internationala si…, afirmand : « NU NE PUTEM BATE CU FINANTA INTERNATIONALA » ( din pacate, si azi, traim aceasi realitate de NONCOMBAT. Nu se pune problema unei lupte ci doar a SERIOZITATII IN ABORDAREA COMPLEXITATII PROBLEMELOR .)

  – Burghezia – consortiu de capetenii !
  – Nu munca ci organizare !
  – adevaratele interese nationale nu numai ca nu au fost determinante, dar nici macar nu au fost cunoscute exact, fiindca de-alungul intregului veac al 19-lea ne-am condus dupa stiinta falsa si tendentioasa a Occidentului.
  – IDEEA PRINCIPALA : Sprijinirea si promovarea INDUSTRIEI in fata AGRICULTURII datorita productivitatii sale superioare. CONTEAZA VALOAREA ADAUGATA. ( ACUM, o tara ca Romania, ar trebui, in primul rand, sa sprijine si sa promoveze servicii de dezentropizare a INDUSTRIEI si de integrare economica a AGRICULTURII. Serviciile Valului III si IV, pot avea si o dezvoltare intrinseca, ex. turism, soft, cultura, …raspunand la oportunitatile economiei globale dar si la necesitatile economiei nationale si a economiilor locale )

  – SATUL, exploatat de ORAS…
  #Sectorul comertului agricol ca si cel al industriei agricole vor fi neglijate atata vreme cat vom ramane la principiile actuale de functionare a burgheziei. Cata vreme exista alte afaceri mai simple si mai rentabile…
  #Daca agricultura ar fi la noi organizata capitalist pe principiul marei intreprinderi, desigur ca o fuziune intre agricultura, pe de-o parte , si intre comert, finante si industrie , pe de alta parte, s-ar face usor…Pana azi burghezia n-a facut aproape nimic in aceste probleme capitale fiindca i-a lipsit interesul. MAINE va trebui sa faca DIN ORDIN ceea ce n-a facut DIN INTERES. Ea va trebui – in spiritul totalitar al vremii – sa invete a primi
  misiuni si a le indeplini, fara a se intreba daca si cat profita de pe urma lor. Caci, potrivit formulei national – socialiste, orice patron este un om insarcinat de natiune sa organizeze munca si sa implineasca anumite functiuni in interes general. Disparitia evreilor lor din viata economica face acest mandat national al burgeziei si mai imperativ si poate constitui printr-un fenomen de HIATUS o forta mai mult care sa impinga burghezia spre implinirea lui. ( n.n.. ACTUALIZARE : Nu suntem de acord cu fortarea si obligarea burgheziei, spre interese nationale, dar, o putem cointeresa. Formula national – socialista, nu trebuie sa ne sperie, pentru ca cel putin d.p.d.v etimologic are acoperire…Evreii, nu numai ca nu ii renegam, ci chiar speram in
  colaborarea cu ei, ca si cu alte categorii, fara discriminare.Totusi, dupa anii 1996 – 2000, a disparut ceva : puterea de dezvoltare a IMM-urilor. Desi inca n-au aparut mari grupuri economice care sa ne linisteasca in privinta viitoarelor privatizari, ale utilitatilor, infrastructurilor, sistemelor comerciale aferente lor,…. E nevoie in continuare de CURAJ ! DAR si de bun simt ! Nu pot fi administrate imperii economice fara specialisti si fara motivatie manageriala !)
  #Putem spune fara exagerare ca intregul viitor al burgheziei romanesti depinde de gradul de patrundere a oraselor in sate si de sporul de intimitate economica si sufleteasca dintre sat si oras (n.n. : daca atunci se cautau solutii pentru migratia fortata de la sat la oras, azi, asistam la un exod invers, de la oras la sat, dar,unul nefortat, legat de lichidarea industriei. )

  – LIST ( economist celebru, promotor al nationalismului economic) : PUTEREA DE A PRODUCE BOGATII ESTE MAI PRETIOASA DECAT BOGATIA INSASI !
  – Vestul promova ideea : CAPITALUL face INDUSTRIA, noi consideram ca INDUSTRIA face CAPITALUL ! (n.n. , ACTUALIZARE : prin promovarea privatizarii prin MEBO, am putut demonstra ca si ECONOMIA poate genera CAPITAL, si nu doar invers. Nu am avut abilitati de a folosi piata de capital si a genera CAPITAL din ECONOMIE in acest fel. Am ajuns si in situatii grave cand CAPITALUL a facut ANTIECONOMIE – investitiile
  initiale de la SAFI, FNI…) !
  – CONSUMATORUL = CAPITALUL FABRICILOR ( « Fabricat in China, UE,… »)

  – Intr-o tara in care oamenii produc in general putin, dreptul la consum al claselor superioare trebuie sa fie adaptat si proportionat acelei productii scazute. NU conteaza marimea absoluta a veniturilor ci intrebuintarea lor.

  ……………

  CLASA SOCIALA : CARACTERISTICI :

  – durata si continuitate prin filiatiune

  -permanente psihice

  -stratificare ierarhica

  -corelatie cu proprietatea

  -functiune nationala proprie, generala si supraprofesionala

  CORPORATIA / CLASA SOCIALA
  -integrare functionala bazata pe comunitatea scopurilor / – Integrare sociala bazata pe comunitatea (prezumata) a intereselor
  -verticala / -orizontala
  -isi are originea in activitatile sociale / -isi are originea in pretentiile sociale
  – datoriile / – drepturile
  – tinde spre solidaritatea nationala / -tinde spre dezintegrarea nationala
  –constiinta corporativa slaba / -constiinta de clasa puternica

  Clasele sociale traiau suprapuse. Functiunile nu pot trai asa. Ele se articuleaza organic, adica se conditioneaza reciproc si orizontal si ierarhic

CriticAtac este o platformă care militează pentru posibilitatea exprimării libere şi în condiţii de egalitate a tuturor vocilor şi opiniilor. De aceea, comentariile care aduc injurii, discriminează, calomniează şi care în general deturnează şi obstrucţionează dialogul vor fi moderate iar contul de utilizator va fi permanent blocat.