SERIA: Noua iobăgie

Redacția
Texte selectate sau scrise de echipa redacţională: Vasile Ernu, Costi Rogozanu, Florin Poenaru.

SERIA: Noua iobăgie  

În dezbaterea publică din România privitoare la condiţia angajatului se face auzit, în genere, punctul de vedere al autorităţilor, cel al angajatorilor sau cel al comentatorilor de pe margine (primele două fiind destul de similare în ultimii ani). Foarte rar întâlnim şi punctul de vedere al angajatului. Mărturiile directe despre cum e să munceşti în România sunt surprinzător de puţine şi de sumare, ca şi cum am şti cu toţii cum stau lucrurile. Dar poate că nu ştim. Poate că se întâmplă lucruri revoltătoare, iar noi nu ştim nimic despre ele. Sau poate că se întâmplă lucruri minunate, iar lumea trebuie să afle.

CriticAtac lansează acum o serie de interviuri menite să prezinte şi punctul de vedere al angajatului român. Ne propunem să dăm cuvântul celor care simt nevoia să vorbească despre ce se întâmplă la locul lor de muncă. Pentru a-i proteja, numele lor nu vor fi publicate. Dar mărturiile lor vor conta: le vor da ocazia să dezvăluie problemele punctuale cu care se confruntă la locul de muncă şi, per ansamblu, vor contribui la o mai bună cunoaştere a condiţiei angajatului în România.

Cei care doresc să acorde un astfel de interviu şi care cred că au ceva de spus sunt invitaţi să contacteze redacţia – criticatac.ro@gmail.com – sau pe Vladimir Borţun – bortunv@yahoo.com. Suntem interesaţi de oameni din toate domeniile, de la toate nivelurile.    

Textele seriei:

CriticAtac este o platformă care militează pentru posibilitatea exprimării libere şi în condiţii de egalitate a tuturor vocilor şi opiniilor. De aceea, comentariile care aduc injurii, discriminează, calomniează şi care în general deturnează şi obstrucţionează dialogul vor fi moderate iar contul de utilizator va fi permanent blocat.

Ultimele articole