Un an a trecut/ Case n-am văzut! – conferință de presă în stradă///15.09///ora 10 Tabăra de protest de pe Vulturilor împlinește un an.

Redacția
Texte selectate sau scrise de echipa redacţională: Vasile Ernu, Costi Rogozanu, Florin Poenaru.

Un an a trecut/ Case n-am văzut! – conferință de presă în stradă///15.09///ora 10
Tabăra de protest de pe Vulturilor împlinește un an.

„Tabăra noastră de protest e la mai puțin de doi kilometri de Casa Poporului. Dacă nici aici, sub nasul lor, în centrul capitalei nu-i mai putem mișca, cum să credem că le pasă de oameni ce stau departe?” spune Nicoleta Vișan, una din vocile Taberei de protest de pe strada Vulturilor, autoarea blogului http://jurnaldinvulturilor50.org/.
Pe 15 septembrie se împlinesc un an de zile de la evacuarea comunității de pe Vulturilor 50. Din cele aproximativ 150 de persoane evacuate inițial, jumătate s-au decis să se organizeze și să protesteze împotriva autorităților care refuză să aplice legea și să le repartizeze locuințe sociale. Tabără în același timp adăpostește oamenii evacuați și este o acțiune prin care se semnalizează gravitatea problemei locuirii sociale în București, care afectează nu doar câteva familii, ci mii de bucureșteni. A trecut un an nu doar de stat în stradă ci de organizare și mobilizare. Familiile din comunitate și-au făcut dosare de locuințe sociale, au organizat proteste, au scris petiții și au mers în zeci de audiențe. Toate aceste eforturi s-au soldat nu doar cu atenție mediatică ci și cu grăbirea procesului de acordare a locuinței, fără o finalizare însă.

În acest moment, în tabăra de pe Vulturilor stau în jur de 30 de persoane (6 familii) care încă așteaptă rezolvarea cazului.
Vino marți, de la ora 10 pe Vulturilor 50 să afli mai multe despre ce s-a făcut până acum și ce vom face împreună mai departe!

Resurse:
http://jurnaldinvulturilor50.org/
http://fcdl.ro/tag/vulturilor/
http://adevarul.ro/news/societate/despre-dreptul-proprietate-dreptul-viata-decenta-adevarul-live-ora-1400-1_54194e120d133766a8337bd5/index.html
https://www.criticatac.ro/lefteast/debt-rents-and-homelessness-housing-in-romania/
https://www.criticatac.ro/26416/tem-injustitie-locativ-marginalizare-inegalitile-pieii-imobiliare/

CriticAtac este o platformă care militează pentru posibilitatea exprimării libere şi în condiţii de egalitate a tuturor vocilor şi opiniilor. De aceea, comentariile care aduc injurii, discriminează, calomniează şi care în general deturnează şi obstrucţionează dialogul vor fi moderate iar contul de utilizator va fi permanent blocat.

Ultimele articole