Tabla înmulțirii cu mine

Redacția
Texte selectate sau scrise de echipa redacţională: Vasile Ernu, Costi Rogozanu, Florin Poenaru.

Ciprian Domnişoru pe VoxPublica

Băsescu s-a ocupat în seara aceasta să mai producă un subiect, a cărui inspirație a fost o cordială întâlnire cu Udrea şi Prigoană la sediul PD-L săptămâna aceasta.  Agitația pentru un loc în istorie l-a cuprins şi pe Mihai Răzvan Ungureanu: în ultima vreme trânteşte uşi, ne arată că munceşte şi sâmbăta şi ia power breakfast pe Lipscani cu lupii tineri Predoiu şi Drăgoi, rămâne la fel de arogant şi în fața lui Gâdea şi în fața lui Hurezeanu.

Eu sunt Politica! crede Băsescu. Eu sunt Economia! crede Ungureanu…Băsescu a vizitat Modrogan săptămâna aceasta să discute strategia de campanie. Între timp, Ungureanu nu dormea noaptea să repare contractul de privatizare a  CupruMin, care a eşuat în această seară pentru că  investitorul nu a adus banii pentru garanția de mediu.

Cu fiecare zi cu care Ungureanu se agită mai mult, oamenii pot vedea doar incompetența lui în probleme economice şi administrative , aroganța lui care îl face pe Boc un arțăgos simpatic şi obediența lui în a urma discursul părerist al lui Băsescu despre ce trebuie să facă sau să nu facă statul.

Scurtăturile de discurs ale lui Băsescu i-au servit în politică până când a început să le creadă şi să încerce să le impună ca „reformă a statului”.  Respectand fidel demagogia lui Băsescu, Ungureanu trebuie să apeleze la argumente care sfidează bunul simț. Băsescu a declarat în repetate ocazii că România are cel mai mare număr de paturi de spital la mia de locuitori din UE, deşi propriul raport prezidențial despre sănătate îl contrazice net. Întrebat de Hurezeanu despre reforma din sănătate, Ungureanu a debitat zilele trecute că piața liberă europeană a muncii înseamnă că aşa cum pleacă doctori din România aşa pot să şi vină medici din Marea Britanie sau alte țări europene în România. Nu există duşmani mai mari ai sistemului de sănătate decât nişte economişti închipuiți.

Modelul autosuficienței l-a adus pe Băsescu în marja de eroare. Ungureanu repetă acelaşi model de politică păgubind statul român cu fiecare privatizare pripită, cu fiecare concesiune acordată fără respect pentru oameni şi mediu, cu fiecare zi petrecută susținând ideile lui Băsescu.

CriticAtac este o platformă care militează pentru posibilitatea exprimării libere şi în condiţii de egalitate a tuturor vocilor şi opiniilor. De aceea, comentariile care aduc injurii, discriminează, calomniează şi care în general deturnează şi obstrucţionează dialogul vor fi moderate iar contul de utilizator va fi permanent blocat.

Ultimele articole