Tabăra Internațională Reclaim the Fields

Redacția
Texte selectate sau scrise de echipa redacţională: Vasile Ernu, Costi Rogozanu, Florin Poenaru.

Tabăra Internațională Reclaim the Fields
Pământul este al nostru
Data: 21 – 30 septembrie 2011
Locație: Roşia Montană, Romania

Mâncarea, pământul, seminţele şi cultura locală, tradiţională sunt mult prea importante pentru a fi modificate şi centralizate de sistemul modern, capitalist. Noi ne opunem ideii de profit fără scrupule prin însuşi stilul nostru de viaţă: susţinem şi ducem o viaţă tipic ţărănească, adoptăm metode alternative de trai şi practicăm munca agricolă în cadrul unei comunităţi. De aceea credem că pământul este al nostru şi că este momentul să acţionăm pentru a-l recâştiga!

Ne declarăm solidaritatea faţă de locuitorii din Roşia Montană care de peste 10 ani îşi apără pământurile şi rezistă în faţa practicilor criminale corporatiste de acaparare şi exploatare a pământului lor. Roşia Montană este un sat situat în Munţii Apuseni din România, ameninţat de distrugere de către un proiect de minerit aurifer care urmăreşte numai profitul propriu.

Există nenumărate lupte și campanii pentru acces şi control asupra terenurilor în Europa şi peste tot în lume, dar la fel de multe întâmplări de povestit sau experienţe de împărtăşit.
Dacă eşti sau îţi doreşti să fii ţăran, grădinar urban, pescar, apicultor sau activist, vino alături de noi la cea de-a 3-a ediţie a taberei Reclaim the Fields – Pământul este al nostru, care va avea loc între 21 şi 30 septembrie 2011, la Roşia Montană.

Ne dorim să creăm împreună un spaţiu viu în care să împărtăşim experienţe şi realităţi, să facem schimb de cunoştinţe şi abilităţi, să conectăm oamenii cu iniţiative comune, să ne unim forțele și să impulsionăm mişcarea şi eforturile locale, să sărbătorim eforturile noastre împreună.

Rezistența e Vie!
În timpul acestei tabere de 10 zile, vom susţine Adunarea Generală a Reclaim the Fields Europa, în cadrul căreia vom împărtăşi noi informaţii din campaniile derulate în ultimii doi ani şi vom plănui viitorul acestora. De asemenea, vom crea oportunităţi de a învăţa despre accesul la pământ şi despre suveranitatea alimentară, vom face schimb de seminţe, de idei pentru acţiune directă, rezistenţă, practici agricole, biodiversitate sau despre alte aspecte de interes.

Programul taberei este participativ şi va presupune o varietate de workshopuri, ateliere, activităţi
practice, evenimente culturale şi, mai presus de toate, timp pentru a ne cunoaşte, a împărtăşi experienţe şi a învăţa. Ne bazăm pe contribuţii din partea tuturor participanţilor, aşa că, dacă eşti interesat să susţii un workshop, dacă eşti artist, dacă reprezinţi un colectiv sau dacă ai alte abilităţi pe care vrei să le împărtăşeşti, contactează-ne şi contribuie astfel la dezvoltarea acestei tabere.

Propunerile sunt aşteptate până la 1 iulie.

Bucătăria şi logistica taberei sunt organizate colectiv. Vei fi parte din programul taberei în timp ce se desfăşoară. Nici familiile cu copiii nu sunt uitați. Vrem să menţinem tabăra ca un loc sigur şi prietenos pentru copii. Îngrijirea lor va fi organizată colectiv astfel încât fiecare persoană să poată participa la workshopuri după cum îşi doreşte.

Vom face un apel la donaţii, însă oamenii care întâmpină dificultăţi financiare în a veni la această tabără ne pot contacta, iar noi vom încerca să găsim sprijin financiar pentru a le face posibilă participarea.

Intră pe www.reclaimthefields.org pentru mai multe informaţii şi pentru înregistrarea în tabără.
Contact: camp2011@reclaimthefields.org
***

ORGANIZAREA PROGRAMULUI TABEREI RECLAIM THE FIELDS PAMÂNTUL ESTE AL NOSTRU
În acest proces colectiv, tabăra depinde de contribuția și angajamentul pe care și-l
poate asuma fiecare dintre noi! Astfel, dacă ești dornic să susții un workshop, ești artist, reprezinți un colectiv și vrei să te manifești creativ, sau pur și simplu cunoști persoane care ar vrea să contribuie la programul taberei, contactează-ne la program@reclaimthefields.org nu mai târziu de 1 iulie!

Dacă ești interesat de proiect, noi căutăm voluntari care să se implice si în organizarea propriu-zisă a taberei! Vă așteptăm cu drag! Sperăm să auzim vești de la voi cât mai curând,
Echipa taberei.

IMPORTANT: Dacă vrei să ajuți la organizarea acestei tabere, ne poți contacta la:
program@reclaimthefields.org Program/Metodologie
fundraising@reclaimthefields.org Fundraising
logistics@reclaimthefields.org Logistică
camp2011@reclaimthefields.org Întrebări generale despre tabără
caravan@reclaimthefields.org Proiect în estul Europei de promovare a taberei
easterneurope@reclaimthefields.or g Strângere contacte ale persoanelor și organizațiilor interesate de tabără

CriticAtac este o platformă care militează pentru posibilitatea exprimării libere şi în condiţii de egalitate a tuturor vocilor şi opiniilor. De aceea, comentariile care aduc injurii, discriminează, calomniează şi care în general deturnează şi obstrucţionează dialogul vor fi moderate iar contul de utilizator va fi permanent blocat.

Ultimele articole