Stephane Hessel. Indignarea ca motor al istoriei

Redacția
Texte selectate sau scrise de echipa redacţională: Vasile Ernu, Costi Rogozanu, Florin Poenaru.

stephane-hessel (1)Pe 12 martie, la ora 19, sunteţi aşteptaţi la Dianei 4, pentru o dezbatere comemorativă Stephane Hessel. Hessel a fost diplomat, militant politic şi scriitor francez, luptător în Rezistenţa Franceză din Al Doilea Război Mondial şi secretar al comisiei care a elaborat Declaraţia Universală a Drepturilor Omului. 

În 2010, a redactat manifestul “Indignați-vă!”, care a devenit rapid un fenomen global, inspirând mișcările sociale din Europa și America de Nord. Stephane Hessel a decedat la vârsta de 95 de ani, lăsând în urmă o moștenire a speranței și a creativității angajate. Va invităm la această dezbatere comemorativă, în care vom discuta despre inerțiile și lecțiile secolului 20, despre criza democrațiilor occidentale și viitorul mișcărilor sociale.

Invitați: Cristian Pîrvulescu, Decan al Facultății de Științe Politice-SNSPA, Luca Niculescu, Redactor-Șef Radio France International, Romania, Laurent Couderc, Redactor-Șef Regard. Moderator va fi Claudiu Crăciun.

Dezbaterea organizată de Dianei Patru este în colaborare cu Regard – Magazine Fracophone de Roumanie

Manifestul ‘Indignați-vă’ este disponibil în limbile franceză și engleză:
http://indignez-vous-indignacion.blogspot.ro/p/francaise.html
http://indignez-vous-indignacion.blogspot.ro/p/english.html

Un articol biografic despre Stephane Hessel puteți găsi aici

 

CriticAtac este o platformă care militează pentru posibilitatea exprimării libere şi în condiţii de egalitate a tuturor vocilor şi opiniilor. De aceea, comentariile care aduc injurii, discriminează, calomniează şi care în general deturnează şi obstrucţionează dialogul vor fi moderate iar contul de utilizator va fi permanent blocat.

Ultimele articole