Protestatarul de Cluj

Redacția
Texte selectate sau scrise de echipa redacţională: Vasile Ernu, Costi Rogozanu, Florin Poenaru.

25 ianuarie

Clujenii s-au adunat în piaţa Unirii pentru a 12-a zi consecutiv să protesteze împotriva regimului Băsescu. Schimbarea traseului deja obişnuit al marşului spre cartierul Mărăşti a atras mai mulţi oameni în mulţime decât în serile precedente, iar în momentul de vârf am fost circa 500 de protestatari. Preşedintele Băsescu a vorbit despre proteste pentru prima oară de la declanşarea lor, acuzând opoziţia şi promiţând pentru astăzi o „intervenţie cu cetăţenii” pentru a le explica încă o dată faptul că situaţia actuală nu este vina clasei politice (şi în special a PDL-ului), ci doar a vremurilor traversate de criza mondială.

Dar a devenit evident că de acum nu mai putem fi ignoraţi. Să ne cerem deci drepturile:

1.  Nu acceptăm să plătim pentru criza pe care n-am provocat-o noi! Socializarea pierderilor şi privatizarea câştigurilor trebuie să înceteze!

2.   Nu vrem să ne îndatorăm pentru a umple buzunarele clienţilor politici!

3.   Ne opunem privatizărilor serviciilor publice si reţelelor de distribuţie de energie! Resursele naturale ale ţării trebuie exploatate în beneficiul egal al tuturor locuitorilor ţării.

 

Acesta este doar începutul

Protestele continuă zilnic.

Piaţa Unirii, azi la ora. 18.00

CriticAtac este o platformă care militează pentru posibilitatea exprimării libere şi în condiţii de egalitate a tuturor vocilor şi opiniilor. De aceea, comentariile care aduc injurii, discriminează, calomniează şi care în general deturnează şi obstrucţionează dialogul vor fi moderate iar contul de utilizator va fi permanent blocat.

Ultimele articole