EXCLUSIVITATE: Discursul pe care îl va rosti azi Traian Băsescu

Redacția
Texte selectate sau scrise de echipa redacţională: Vasile Ernu, Costi Rogozanu, Florin Poenaru.

Catalin Tolontan pe blogul sau (fragment)

(Precizare: bolduirile din text și indicațiile pentru vorbitor sînt redate după document.
De asemenea am pastrat si time-cod-urile originale)

Dragi compatrioți,

00:00:00:01

Astăzi, 25 ianuarie 2012, în România s-au născut 508 copii și au murit 701 oameni. În fiecare zi, devenim cu 200 de români mai puțini. Aceasta este cea mai puternică declarație de nemulțumire  a voastră!

Tot astăzi, 25 ianuarie 2012, datoria externă a României a ajuns la aproape 100 de miliarde de euro. Aceeași sumă de 100 de milarde de euro au strîns-o ca economii, prin munca lor, cei 3 milioane de români plecați în străinătate în ultimii 10 ani. Aceasta este cea mai dură mustrare la adresa noastră, a celor care conducem România de două decenii!

În timp ce o țară rău gestionată a acumulat datorii, aceiași români, bine conduși, aceiași români încrezători în talentul și competența lor, aceiași români au reușit să producă în afara țării o valoare egală și uriașă pentru ei și pentru copiii lor.

00:00:42:28

(PAUZĂ DE ÎNTĂRIRE A MESAJULUI)

Dragi români,

Popoarele își aleg conducătorii, dar nu-și pot alege timpurile pe care le traversează.

Noi, românii, nu am căutat și nici nu am provocat această criză economică. Noi, românii, nu am dorit și nici nu am ezitat să ne confruntăm cu cea mai mare încercare financiară prin care trec statele lumii de la cel de-al Doilea Război Mondial. Însă adevărata putere a oamenilor se arată atunci cînd apar aceste momente și la înălțimea lor trebuie să ne ridicăm.

În ultimii doi ani, România a făcut eforturi pentru a-și păstra stabilitatea economică. Într-un climat de anxietate financiară și de nesiguranță în întreaga lume, Guvernul a încercat și a reușit să ia măsuri care să susțină speranța în economie.

Astăzi, avem stabilitate, avem un control al datoriilor, avem o ușoară creștere a Produsului Intern Brut și avem o încredere a investitorilor și a piețelor externe.

00:02:38:11

Integral aici

Articolul precedent
Articolul următor

CriticAtac este o platformă care militează pentru posibilitatea exprimării libere şi în condiţii de egalitate a tuturor vocilor şi opiniilor. De aceea, comentariile care aduc injurii, discriminează, calomniează şi care în general deturnează şi obstrucţionează dialogul vor fi moderate iar contul de utilizator va fi permanent blocat.

Ultimele articole