Protest la ceremonia de decernare a titlului DHC al UBB lui Gunter Verheugen FOTO

Redacția
Texte selectate sau scrise de echipa redacţională: Vasile Ernu, Costi Rogozanu, Florin Poenaru.

“Mai mulţi tineri, activitşti de mediu, au prostestat în deschiderea ceremoniei de decernare a titlului de Doctor Honoris Causa al UBB lui Gunter Verheugen, membru al Comisiei Europene până în anul 1999. Aceştia au afişat pancarte cu mesaje în limba engleză, între care “Verheugen, go frack yourself”, “No honor in political Doctor Honoris Causa”, “Verheugen is a dirty lobbyist”, prin care contestă acordarea titlului “din motive politice”.

Tinerii care au protestat în sală au fost invitaţi să iasă afară, iar pancartele au fost strânse de oameni de la Securitate. Tinerii spun că acest protest nu a fost planificat dinainte, ci ei au venit individual la ceremonie.

Aceştia susţin că protesteză împotriva politizării evenimentului academic şi îl acuză pe Gunter Verheugen că a venit la Cluj pentru a-şi face imagine şi pentru a-şi reface cariera politică.”

Întregul articol, aici.

CriticAtac este o platformă care militează pentru posibilitatea exprimării libere şi în condiţii de egalitate a tuturor vocilor şi opiniilor. De aceea, comentariile care aduc injurii, discriminează, calomniează şi care în general deturnează şi obstrucţionează dialogul vor fi moderate iar contul de utilizator va fi permanent blocat.

Ultimele articole