Premiul CriticAtac pe 2012: Lista de nominalizări

Redacția
Texte selectate sau scrise de echipa redacţională: Vasile Ernu, Costi Rogozanu, Florin Poenaru.

CA1Aceasta este lista de nominalizări pentru Premiul CriticAtac 2012 (mai multe detalii despre acest premiu aici):

Florian Banu (editor), Amorsarea Revoluţiei: România anilor 80 văzută prin ochii Securităţii, Editura Cetatea de Scaun

Emanuel Copilaș, Geneza leninismului romantic. O perspectivă teoretică asupra orientării internaționale a comunismului românesc 1948-1989, prefață de Michael Shafir, Institutul European

Andrei Gorzo, Lucruri care nu pot fi spuse altfel, Editura Humanitas

Ion Ianoşi, Internaţionala mea. Cronica unei vieţi, Editura Polirom

Antonio Momoc, Capcanele politice ale sociologiei interbelice. Şcoala gustiană între carlism şi legionarism, Editura Curtea veche

Bogdan Murgescu, Ţările Române între Imperiul Otoman şi Europa Creştină, Editura Polirom

Victor Rizescu, Tranziţii discursive, Editura Corint

Fragmente din aceste volume vor fi prezentate pe site în zilele care urmează, iar cîştigătorul va fi anunţat pe 1 februarie 2013.

Premiul CriticAtac pe 2010 a fost acordat lui Bogdan Murgescu, pentru volumul „România şi Europa. Acumularea decalajelor economice (1500-2010)”, Editura Polirom, Iaşi.

Premiul CriticAtac pe 2011 a fost acordat lui Alex Goldiş, pentru volumul Critica în tranşee. De la realismul socialist la autonomia esteticului, Editura Cartea Românească, Bucureşti.

CriticAtac este o platformă care militează pentru posibilitatea exprimării libere şi în condiţii de egalitate a tuturor vocilor şi opiniilor. De aceea, comentariile care aduc injurii, discriminează, calomniează şi care în general deturnează şi obstrucţionează dialogul vor fi moderate iar contul de utilizator va fi permanent blocat.

Ultimele articole