Pe 19 aprilie la Sala Atelier, Centrul National al Dansului Bucuresti (CNDB) prezinta doua solo-uri

Redacția
Texte selectate sau scrise de echipa redacţională: Vasile Ernu, Costi Rogozanu, Florin Poenaru.

Pe 19 aprilie la Sala Atelier,  Centrul National al Dansului Bucuresti (CNDB) prezinta doua solo-uri ce va vor pune la incercare credintele, perceptiile si cunostiintele.

 Prima piesa va duce intr-o calatorie in afara spatiului si timpului, aratand celor sceptici ca extraterestrii exista.

Ce-a de-a doua piesa va prezinta un interpret nepamantean, cu un corp nestapanit, ce se transforma mereu in fata ochilor dumneavoastra.

19 aprilie, ora 20.00, Sala Atelier, TNB

Activitate Extraterestra*
Concept şi interpretare: Alexandra Pirici
Costum, set design: Andrei Dinu
Co – productie CNDB si AFCN

*solo in limba engleza

Cei gri au contactat pentru prima oara un guvern de pe Pamant in 1933, in Germania. Totusi au fost refuzati de catre guvernul german pentru ca acesta era deja implicat in actiuni cu Inteligenta Giza, un grup singuratic de extraterestri umani care aveau sediul in Egipt. Majoritatea erau din constelatia Pleiadelor. Erau pe cont propriu si isi vedeau de treaba. Ashtar, Commigal si chiar Iehova au facut parte din grup pentru un timp. Au coborit aici si s-au jucat de-a Dumnezeu cu noi.

Alexandra Pirici a absolvit, in 2001, Liceul de Coregrafie “Floria Capsali” din Bucuresti, intre anii 1997 – 2000 fiind bursiera a Scolii de Balet a Operei din Viena. In 2005 a absolvit UNATC, sectia coregrafie iar in prezent lucreaza ca performer si coregraf independent. A colaborat cu coregrafi ca Joe Alegado, Ioana Macarie, Eduard Gabia si a participat la workshop-uri conduse de Mark Tompkins, David Zambrano, Lisa Nelson, Inge Kaindlsdorfer, Leah Stein, John Jasperse, Martin Sonderkamp, Brynjar Bandlien. Productii proprii: “In bloom”, “Sprint”, “Not a life saving device” (solo creat in rezidenţă la Tanzquartier-Wien), “Show”, “You should know that he drank like an old whale”. Piesele ei au fost prezentate la Platforma Balcanica, Bucharest Biennale, Kanuti Gilde Saal-Tallin, Muzeul Naţional de Arta –Bucuresti, Nottdance Festival – Marea Britanie (Artists Sharing), etc. In 2007 joaca in filmul “Youth without Youth” regizat de Francis Ford Coppola iar in 2008 initiaza impreună cu Andrei Dinu “Salonul de Mai”, un proiect de squatting cultural.

Pauza

19 aprilie, ora 21. 00, Sala Atelier, TNB

Dance a playful body*

Un spectacol de Andreea Novac
Cu: Istvan Teglas
Producţie: Centrul de Cultura „George Apostu” Bacau prin Swiss Cultural Programme Romania
Cu sprijinul CNDB

 *spectacolul contine nuditate si nu este recomandat persoanelor sub 18 ani

 « Dance a playful body » nu este un spectacol de dans

« Dance a playful body » este un spectacol despre corp

« Dance a playful body » este un spectacol despre un corp ce se expune

« Dance a playful body » este un spectacol despre un corp cameleon 

« Dance a playful body » este un spectacol marturisire

« Dance a playful body » nu este un spectacol frumos

« Dance a playful body » este un spectacol curajos

« Dance a playful body » este un spectacol intim

« Dance a playful body » sustine ideea unui corp « pe care se succed perpetuu situatii asumate contextual, alternative ale unei deveniri insusite cu mijloace performative. »

Gina Serbanescu – Corpul ca “idee-cameleon” în Teatrul Azi, nr. 1-2/2009

Spectacolul “Dance a playful body”, Istvan Teglas – performer, Andreea Novac – directie artistica, m-a schimonosit. Nu-i de ici de colo sa fii martorul unui singur om, intr-o liniste care cu fiecare secunda devine din ce in ce mai agresiva, un om care incearce se urce pe un perete, care se contorsioneaze, urle, schiteaza sinuciderea prin expectorarea intimitetii, se dezbraca, fumeaza o tigara. E greu sa iti revii dupa un astfel de spectacol, de unde sa il iei si sa te iei, care e firul narativ, lipsesc replicile, conflictul si narațiunea sunt doar fragmentar-vizuale.

The chronicle – Un manual în 35 de minute de folosire a trupului pentru a te dezbăra de el

Andreea Novac s-a nascut in 1981. A studiat Psihologia la Universitatea București, iar in 2008 a absolvit UNATC, secția Coregrafie. Intre 1999 – 2003 se ocupa de proiecte de cercetare in domeniul psihologiei și face practica de specialitate ca psiholog.

Din 2003, dupa ce intra la Facultatea de Teatru, trece printr-un numar important de stagii de pregatire și ateliere de dans contemporan. Studiaza cu: Cosmin Manolescu, Allyson Green, Helena Franzen, Carl Olof Berg, Florin Fieroiu, Odette Guimond, Valentina de Piante Niculae, Mihai Mihalcea, Brynjar Bandlien, David Zambrano, Melisa Putz, Eric Schoefer, Ivan Wolfe, Martin Sonderkamp, Marianne Bar, Eduard Gabia, Angelique Willkie, Erin Cornell, Ted Stoffer, Marion Ballester, Marta Coronado, Benjamin Boar, Isabelle Kurzi, Vava Stefanescu.

Din 2005 incepe sa creeze propriile piese: “Aici totul e diferit”, “Are you going with me?”, “B-26-Dans”, “Corp și anti – Corp”, “Aici, acum”, „Dance a playful body”, „Pretend we make you happy”.

Din 2009 preda cursuri de dans contemporan in cadrul Centrului National al Dansului Bucuresti si la Fundatia Calea Victoriei.

Beneficiaza de burse și rezidențe in strainatate (Italia, Marea Britanie, Olanda), burse pentru cercetare asupra mișcarii la Napoli și pentru participare la festivalul de dans contemporan “Tanzimpulse” (Salzburg) și la atelierele “Impulstanz” (Viena).

In 2006 – 2007 participa ca interpret in proiectul european “Migrant Body”.

Creeaza coregrafie pentru film și teatru.

Spectacolele au loc la Sala Atelier a TNB (intrarea prin Operetă)
Preţ bilete: 20 de lei / 10 lei redus
Biletele se achiziţionează de la Casa de Bilete a TNB

Parteneri media : 24 Fun, Liternet, Veioza Arte, Port.ro, Suplimentul de Cultura, Onlinegallery.ro, Thechronicle.ro, Bucuresti.tonight.eu, Metropotam.ro, WebPr.ro, Modernism.ro, HipMag.ro, ARTBoom.ro, ArtClue, Neaparat.ro, Infodance.ro, Youmago.ro, Tataia, RFI Romania

CriticAtac este o platformă care militează pentru posibilitatea exprimării libere şi în condiţii de egalitate a tuturor vocilor şi opiniilor. De aceea, comentariile care aduc injurii, discriminează, calomniează şi care în general deturnează şi obstrucţionează dialogul vor fi moderate iar contul de utilizator va fi permanent blocat.

Ultimele articole