Patriotismul imobiliar la romani sau afacerea “Bulevardul Francez”

Redacția
Texte selectate sau scrise de echipa redacţională: Vasile Ernu, Costi Rogozanu, Florin Poenaru.

Comunicat!

 Patriotismul imobiliar la romani sau afacerea “Bulevardul Francez”

 Dragostea de tara si capatuiala celor care ne conduc au mers de multe ori mana in mana. Din acest punct de vedere, regimul Antonescu nu constituie o exceptie. Daca Bucurestiul ar fi fost la malul Marii Negre, cartierul Primaverii s-ar fi numit Bulevardul Francez. Cel putin aceasta era viziunea fostului guvernator al Transnistriei- Gheorghe Alexianu, despre cum ar fi trebuit sa fie rasplatiti cu proprietati confiscate dinOdessaputernicii zilei de la Bucuresti. O dovada elocventa o reprezinta un document uimitor din perioada celui de-al doilea razboi mondial, prin care Maresalul Antonescu urma sa intre in posesia unei vile si a unui domeniu de 19 hectare pe malul Marii Negre laOdessa. Soarta acestui document face obiectul unui scurt metraj documentar de investigatie realizat de Sorin Avram.

Este administratia Antonescu initiatoarea unor practici pe care le regasim in toate  regimurile politice care s-au succedat pana in zilele noastre? Daca Hitler si Antonescu castigau razboiul, am fi putut spune acum “Odessa– pamant romanesc”? – iata intrebarea prin care autorul documentarului “Imobiliare la Odesa, cu Ion Antonescu” incearca sa deschida un subiect de dezbatere publica, prin invitatia ce v-o face de a participa la vizionarea filmului, urmata de o conferinta de presa, evenimente ce se vor desfasura in ziua de miercuri 11.04.2012 la ora 11.00, la Centrul pentru Jurnalism Independent, Bd. Regina Elisabeta nr. 32, et.1 (intre Bd. Schitu Magureanu si Piata Kogalniceanu).

un trailer al filmului poate fi vazut aici: http://sorinavram.blogspot.com/2012/04/teaser-la-exclusiv-2-imobiliare-la.html

evenimentul organizat de CJI impreuna cu regizorul Sorin Avram este parte din proiectul “ODESSA – WORK IN PROGRESS” o initiativa a societatii civile ca raspuns la recomandarile Raportului Final al Comisiei Internationale pentru Studierea Holocaustului in Romania,

presedinte Elie Wiesel.

CriticAtac este o platformă care militează pentru posibilitatea exprimării libere şi în condiţii de egalitate a tuturor vocilor şi opiniilor. De aceea, comentariile care aduc injurii, discriminează, calomniează şi care în general deturnează şi obstrucţionează dialogul vor fi moderate iar contul de utilizator va fi permanent blocat.

Ultimele articole