Occupy Romania – protestatari luati pe sus de jandarmi, in Piata Universitatii (video)

Redacția
Texte selectate sau scrise de echipa redacţională: Vasile Ernu, Costi Rogozanu, Florin Poenaru.

sursa: ziare.com

Cativa tineri mascati au protestat, sambata la pranz, in Piata Universitatii din Bucuresti, in cadrul miscarii “Occupy Romania”.

Pentru ca nu aveau autorizatie de la primarie, jandarmii i-au ridicat, in jurul orei 12:00, si i-au bagat in cele doua dube aduse special pentru ei.

Potrivit Realitatea TV, cei aproximativ 10 oameni au fost ridicati de peste 30 de jandarmi si dusi la Sectia 1 de Politie.

Protestatarii sustin ca au depus autorizatie pentru adunarea stradala, dar nu au primit raspuns, in 48 de ore, asa cum prevedere legea.

Tinerii au vrut sa protesteze fata de “atitudinea sfidatoare a celor de la Primaria Capitalei” care nu le-au aprobat mitingul, desi au cerut acest lucru inca din 5 decembrie.

Manifestantii ridicati faceau parte din mai multe ONG-uri care militeaza pentru apararea drepturilor omului, sambata fiind Ziua Internationala a Drepturilor Omului.

“Actiunea dumnealor nu avea autorizatie de la Primarie, este ilegala”, a spus unul dintre jandarmi.

Ulterior, Georgian Enache, purtator de cuvant al Jandarmeriei, a explicat, pentru Realitatea TV, ca este vorba despre un protest al miscarii “Ocupati Piata Universitatii”, iar oamenii au fost ridicati si dusi la sectia de Politie pentru ca “au refuzat sa se legitimeze”.

“Protestatarii au refuzat dialogul cu fortele de ordine si, in conformitate cu legislatia in vigoare, au fost condusi la politie pentru legitimare”.

CriticAtac este o platformă care militează pentru posibilitatea exprimării libere şi în condiţii de egalitate a tuturor vocilor şi opiniilor. De aceea, comentariile care aduc injurii, discriminează, calomniează şi care în general deturnează şi obstrucţionează dialogul vor fi moderate iar contul de utilizator va fi permanent blocat.

Ultimele articole