Lansare şi dezbatere CriticAtac. Un an de la proteste

Redacția
Texte selectate sau scrise de echipa redacţională: Vasile Ernu, Costi Rogozanu, Florin Poenaru.

miscari_sociale_efecte_politice1Joi, 7 februarie, ora 18.00, Tranzit.ro, str. Gazelei 44, sector 4, București (Rondul Coșbuc)

Cu ocazia apariției Antologiei CriticAtac 2012 (publicată la Editura TACT, Cluj), vă invităm la o lansare – dezbatere pornind de la probabil cel mai important eveniment cu implicații politice din ultima vreme: mișcările sociale din ianuarie 2012.
A trecut un an de la protestele care au marcat apariţia unei conştiinţe politice mai radicale în România post-comunistă. Între timp, aceste proteste au fost parţial capi…talizate politic, parţial uitate. Puterea politică s-a schimbat, inclusiv cu ajutorul foarte important al protestelor, dar, în ciuda multor revendicări auzite la aceste manifestaţii, politica noului guvern aşa-zis de stînga urmează destul de fidel politica vechilor guverne de dreapta. Deci: ce-am avut şi ce-am pierdut, la un an de la protestele din 2012?

Dezbaterea va fi urmată de anunțarea cîștigătorului Premiului CriticAtac, ajuns acum la cea de-a treia ediție.

Pentru Premiul CriticAtac pe 2012 au fost nominalizați:

Florian Banu (editor), Amorsarea Revoluţiei: România anilor ‘80 văzută prin ochii Securităţii, Editura Cetatea de Scaun
Emanuel Copilaș, Geneza leninismului romantic. O perspectivă teoretică asupra orientării internaționale a comunismului românesc, 1948-1989, prefață de Michael Shafir, Institutul European
Andrei Gorzo, Lucruri care nu pot fi spuse altfel, Editura Humanitas
Ion Ianoşi, Internaţionala mea. Cronica unei vieţi, Editura Polirom
Antonio Momoc, Capcanele politice ale sociologiei interbelice. Şcoala gustiană între carlism şi legionarism, Editura Curtea Veche
Bogdan Murgescu, Ţările Române între Imperiul Otoman şi Europa Creştină, Editura Polirom
Victor Rizescu, Tranziţii discursive, Editura Corint

CriticAtac este o platformă care militează pentru posibilitatea exprimării libere şi în condiţii de egalitate a tuturor vocilor şi opiniilor. De aceea, comentariile care aduc injurii, discriminează, calomniează şi care în general deturnează şi obstrucţionează dialogul vor fi moderate iar contul de utilizator va fi permanent blocat.

Ultimele articole