Interviu cu un fost angajat la Holver

Vladimir Borțun
După o licență (2008) și un masterat (2010) în filosofie politică la Universitatea din București, am lucrat ca traducător și asistent de cercetare. În 2013 m-am mutat în Anglia, unde am absolvit un masterat (2014) în studii europene la Universitatea din Portsmouth, după care am lucrat timp de un într-un centru pentru oamenii străzii din estul Londrei. În 2015 am început un doctorat în științe politice la Universitatea din Portsmouth despre noile partide de stânga din sudul Europei. Mai scriu pentru Voxpublica și, în engleză, pentru publicațiile Partidului Socialist (Anglia & Țara Galilor), al cărui membru sunt din 2013.

SERIA: Noua iobăgie

VLADIMIR BORŢUN: Unde ai lucrat până acum?  

FOST ANGAJAT HOLVER: La Holver.

VB: Cu ce se ocupă?

FAH: E o firmă distribuitoare de materiale lemnoase (grinzi, plăci compacte, uşi, pardoseli etc.). Are capital 100% austriac şi e membră a grupului Frischeis. E numărul 2 pe piaţa din România.

VB: Cât timp ai lucrat la ei?

FAH: Din toamna lui 2010 până de curând, cam 1 an şi 7 luni.

VB: Cum te-ai angajat la ei?

FAH: M-am dus la un interviu.

VB: Ce ţi s-a spus la interviu?

FAH: A fost totul bine şi frumos. Mi-au spus ca îmi dau 2000 RON pe lună în mână şi că voi primi bonusuri la încasări, în funcţie de target-ul atins. Dar când am semnat contractul, am văzut că aveam 2000 de RON cu taxe. Le-am spus că la interviu mi se promisese altceva şi mi-au răspuns că dacă nu-mi convine, pot să plec. Aşa fac cu multă lume, e ceva generalizat.

VB: Dar bonusuri ai primit?

FAH: Nu, niciodată nu s-au dat.

VB: Tu ce atribuţii aveai?

FAH: Eram responsabil de distribuţia pe judeţul Hunedoara. Când am semnat contractul, mi s-a spus că va trebui să merg la Hunedoara de 2-3 ori pe săptămână. Aşa a fost la început, dar după 7 luni a trebuit să merg zilnic la Hunedoara. Făceam 6 ore numai pe drum, în condiţiile în care în contract scria că lucrez 8 ore pe zi.

VB: Şi nu ţi-ai exprimat nemulţumirea?

FAH: Ba da, dar mi s-a răspuns la fel ca în privinţa salariului: „Nu-ţi convine, poţi să pleci”.

VB: Aşa se poartă în general cu angajaţii sau e ceva izolat?

FAH: Aşa e în general. Îţi vorbesc urât, îşi încalcă promisiunile, te ameninţă cu datul afară…

VB: Şi, până la urmă, de ce ai plecat de acolo?

FAH: Pentru că mi s-a desfăcut contractul de muncă.

VB: Din ce motiv?

FAH: Pe motiv că zona de care răspundeam nu mai era rentabilă.

VB: Şi era adevărat?

FAH: Da, dar nu mai era rentabilă din cauză că managerul firmei, Fredy Mărie, mi-a luat clienţii importanţi. Aşa face în general: ia clienţii importanţi şi îi dă naşului său să se ocupe de ei.

VB: Şi cum te-au dat afară?

FAH: Mi-au desfăcut contractul. Nu mi-au dat nicio compensaţie şi m-au anunţat abia cu 3 zile înainte.

VB: Ce fel de contract aveai?

FAH: Pe perioadă determinată.

VB: După 1 an şi 7 luni la ei aveai contract pe perioadă determinată?

FAH: Da, când te angajează, îţi spun că îţi fac contract pe 3 luni, de probă, să vadă cum te descurci. După cele 3 luni, îţi fac din nou contract pe perioadă determinată şi tot aşa. Te tot amână şi îţi spun că-ţi fac contract pe perioadă nedeterminată, dar nu-ţi fac, iar în situaţia asta sunt foarte mulţi angajaţi. Din cauza asta, n-am putut să-mi fac nici măcar un credit în 2 ani de muncă.

VB: Şi acum ce faci?

FAH: Îmi caut de lucru. Aştept să-mi dea răspuns cei la care am fost la interviu.

Interviu realizat de Vladimir Borţun

Mai 2012

CriticAtac este o platformă care militează pentru posibilitatea exprimării libere şi în condiţii de egalitate a tuturor vocilor şi opiniilor. De aceea, comentariile care aduc injurii, discriminează, calomniează şi care în general deturnează şi obstrucţionează dialogul vor fi moderate iar contul de utilizator va fi permanent blocat.

Ultimele articole