Comunicat de presă. Ziua internațională antifracturare, 11 octombrie 2014

Redacția
Texte selectate sau scrise de echipa redacţională: Vasile Ernu, Costi Rogozanu, Florin Poenaru.

image-2013-10-19-15840726-41-protest-pungesti-19-octombrieEchipa ”Dezvoltare fără fracturare”,  dorește să vă informeze că sămbătă, 11 octombrie 2014, este Ziua internațională împotriva fracturării hidraulice, sau Global Frackdown, o zi în care se organizează în toată lumea (inclusiv în România) proteste și manifestări menite să tragă un puternic semnal de alarmă asupra acestei tehnologii extrem de periculoase de extragere a hidrocarburilor neconvenționale care este fracturarea hidraulică.

Global Frackdown se află la a treia ediție și implică în fiecare an sute de orașe și comunități de pe toate continentele, care se alătură acestui apel la rațiune adresat elitelor politice și economice ale lumii. Acestea par să se comporte din ce în ce mai mult de parca ar exista o planeta B pe care să se poată refugia când această planetă va fi iremediabil distrusă, și asta mai ales datorită amenințării extreme a fracturării hidraulice, dar și a altor tehnologii.

Întrucât anul acesta a fost marcat de proteste puternice ale societății civile europene privind negocierile intransparente, nedemocratice privind cele 3 tratate bilaterale SUA-UE, Canada-UE privind liberalizarea totala a comerțului și serviciilor intre cele doua blocuri, data de 11 octombrie marchează în Europa și un moment în care fracturarea hidraulică și TTIP&CETA&TISA sunt din nou puse pe tapet. Și expuse ca ceea ce sunt deja: lovituri de grație la adresa standardelor europene atinse până acum în privința protecției mediului și a protecției sociale.”

Și anul acesta, România se alătură protestului global împotriva fracturării hidraulice. Fiecare oraș/comună este invitată să își arate creativitatea, capacitatea de organizare pentru evenimente de orice natură: artistică, culturală, informativă, de protest, toate în registru pașnic.

Până acum și-au anunțat participarea mai multe orașe din țară și din diaspora, așteptăm și alte orașe și comunități să li se alăture.

Încă o dată, mobilizări de genul acesta sunt menite să dovedească cât de penibile și de lipsite de orice legătură cu realitatea sunt afirmații precum cea a lui Iulian Iancu, președintele Comisiei pt. Industrie din Camera Deputaților, privind sprijinirea de către Moscova a protestelor împotriva gazelor de șist, dar și ale lui Anders Fogh Rasmussen, secretarul general NATO, cu aceleași acuzații.

Aveți mai jos lista orașelor din țară și din diaspora unde se organizează evenimente cu ocazia Zilei internaționale împotriva fracturării hidraulice,  dar și linkul către harta evenimentelor organizate în toată lumea (date disponibile la data transmiterii acestui mesaj, lista este în continuare deschisă.):

Global, întreaga lume: http://www.globalfrackdown.org/events-2014/
Global, România&Diaspora: http://tinyurl.com/mmwwkrv

Bucuresti 1: http://tinyurl.com/nqh35ks
Bucuresti 2, protest Green Peace: http://tinyurl.com/oqra3lb
Cluj: http://tinyurl.com/km2mrhc
Brasov: http://tinyurl.com/lrvlbwb
Timisoara: http://tinyurl.com/kfkpcyt
Iasi: http://tinyurl.com/lef6y4t
Ploiești: http://tinyurl.com/m4hfezw
Brasov: http://tinyurl.com/mzfnwnl
Piatra Neamt: http://tinyurl.com/okupd64
Sibiu: http://tinyurl.com/mzfnwnl

DIASPORA

Milano: http://tinyurl.com/mj2jbtk
Paris: http://tinyurl.com/noyfrez
Madrid: http://tinyurl.com/nmttpyp
Bruxelles: http://tinyurl.com/pkaz6jo
Londra: http://tinyurl.com/pg2rcy7

Echipa ”Dezvoltare fără fracturare”
www.farafracturare.ro

CriticAtac este o platformă care militează pentru posibilitatea exprimării libere şi în condiţii de egalitate a tuturor vocilor şi opiniilor. De aceea, comentariile care aduc injurii, discriminează, calomniează şi care în general deturnează şi obstrucţionează dialogul vor fi moderate iar contul de utilizator va fi permanent blocat.

Ultimele articole