Aceasta e prima mea revoluție. Furați-mi-o

Redacția
Texte selectate sau scrise de echipa redacţională: Vasile Ernu, Costi Rogozanu, Florin Poenaru.

Lansare de carte cu lectură publică

 Editura Cartier & The Knot lansează cartea

Aceasta e prima mea revoluție. Furați-mi-o, de Maria-Paula Erizanu

Joi, 21 octombrie, ora 19.00,

Green Hours 22 jazz-café / (Calea Victoriei, nr. 120, București)

Invitați: Simona Popescu, Costi Rogozanu, Ovidiu Șimonca

Lectura: Maria Obretin, Alexandru Nedelcu

Moderator: Vasile Ernu

 Evenimentul are loc în cadrul proiectului The Knot*

 „Suflete moarte. FOC. Mi se împlinește visul. Se aruncă cu pietre în Parlament. Se? Un grup de

studenți bronzați (în aule?), rași pe cap și îmbrăcați în costume de sport aruncă cu pietre. Un grup de studenți cu ghiozdane cu pietre aruncă cu pietre. Un grup de (?) studenți cu bâte lovesc sau aruncă cu pietre. TÂNĂRA GENERAȚIE SALVATOAREA NAȚIEI. FOC. Mi se împlinește visul? Funcționarilor parlamentului li s-a sugerat în acea zi să plece acasă. De dimineață, când creștinii își purtau icoanele, steagurile și lumânările de la catedrală și încă nimeni nu auzise de revoluție. Și-au încuiat birourile și au plecat. Au fost descuiate (cine, cine?) doar birourile necomuniștilor.

Boc, boc! Peste geam zbură seiful de la contabilitate. Descuiat.” (Maria-Paula Erizanu)

 Maria-Paula Erizanu, Aceasta este prima mea revoluție. Furați-mi-o, cu fotografii de Gleb Garanich, Veronique North-Minca, Doru Dumitru, Igor Schimbător, ediție trilingvă, Colecția C[ART]IER, 2010, 140 p., Preț: 32 RON – 15%.

 www.cartier.md

* THE KNOT este un proiect multi-disciplinar, o platformă de întâlnire şi experiment, care ajunge la Bucureşti şi va fi situată în spaţiul public pentru trei săptămâni. Concepută ca o structură mobilă, uşor de transportat şi de adaptat diferitelor situaţii urbane, platforma KNOT se adresează unui public divers, care împreună cu organizatorii şi invitaţii proiectului îi poate conferi sens şi funcţionalitate. Apariţia ei în oraş este temporară şi condiţia ei fragilă, cu toate acestea ea oferă un model de utilizare şi producţie a spaţiului public. KNOT poate fi privit ca un proiect de cercetare a relaţiilor dintre individ, grup şi locurile în care aceştia se întâlnesc. Proiectul răspunde modalităţilor din ce în ce mai constrângătoare prin care aceste relaţii sunt definite în societatea noastră. Unul dintre cele mai importante obiective ale proiectului KNOT este să imagineze comportamente urbane alternative, bazate pe cooperare şi auto-gestionare. De asemenea, să exploreze ce a mai rămas din idealurile colective sau posibilităţile de a depăşi condiţiile actuale, de competiţie economică severă şi de tendinţă către izolarea naţională sau etnică. Comunităţile temporare sunt un instrument pentru a crea o altă noţiune a unui “oraş promis”, mai departe de înţelegerea capitalistă a acestui ideal.

Articolul precedent
Articolul următor

CriticAtac este o platformă care militează pentru posibilitatea exprimării libere şi în condiţii de egalitate a tuturor vocilor şi opiniilor. De aceea, comentariile care aduc injurii, discriminează, calomniează şi care în general deturnează şi obstrucţionează dialogul vor fi moderate iar contul de utilizator va fi permanent blocat.

Ultimele articole