Vermont şi New York, unde căsătoriile gay sunt permise şi gazele de şist interzise

Redacția
Texte selectate sau scrise de echipa redacţională: Vasile Ernu, Costi Rogozanu, Florin Poenaru.

Ciprian Domnişoru pe VoxPublica

Unul din motivele pentru care Băsescu ar trebui suspendat este faptul că ignoră moratoriul impus de guvern asupra exploatării gazelor de şist şi continuă lobby-ul pentru compania Chevron, însoțindu-se cu ambasadorul american într-o întâlnire avută astăzi cu Richard Morningstar, trimisul special al secretarului de stat al SUA pentru Energie în Eurasia.

Spune Băsescu: „Trebuie o strategie de a explica populaţiei că gazele de şist nu produc riscuri serioase”. Ştie Băsescu că gazele de şist nu produc riscuri serioase aşa cum credea că 20% din populație este homosexuală. E suficient să trimită Washingtonul un lobbyist că preşedintele e dispus să anunțe că exploatarea gazelor de şist nu aduce nici un risc.

Ambasadorul Gittenstein a declarat că îl va întreba pe ministrul economiei de ce a introdus România un moratoriu referitor la exploatarea gazelor de şist. Să îi întrebe şi pe guvernatorii statelor New York şi Vermont, care au introdus şi ei moratorii.

Despre riscurile exploatarii gazelor de şist, doctori americani spuneau “We’ve got to push the pause button, and maybe we’ve got to push the stop button” (“Trebuie sa punem pauza, si poate trebuie sa punem stop”) (link catre Bloomberg).

Dacă eforturile de lobby ale ambasadorului american şi ale trimisului special pentru energie sunt ceva obişnuit pentru americani, insistența cu care Băsescu se grăbeşte să anunțe că riscurile exploatării gazelor de şist nu sunt serioase te face să te gândeşti dacă mai avem sau am avut în ultimii ani un preşedinte responsabil.

CriticAtac este o platformă care militează pentru posibilitatea exprimării libere şi în condiţii de egalitate a tuturor vocilor şi opiniilor. De aceea, comentariile care aduc injurii, discriminează, calomniează şi care în general deturnează şi obstrucţionează dialogul vor fi moderate iar contul de utilizator va fi permanent blocat.

Ultimele articole