TB rîde din nou

Redacția
Texte selectate sau scrise de echipa redacţională: Vasile Ernu, Costi Rogozanu, Florin Poenaru.

Costi Rogozanu pe VoxPublica

Bun, are rost să discutăm de ce i-a propus TB funcţia de premier? Sau dacă a făcut-o în mod serios? Pînă la urmă raţionamentul care arată futilitatea propunerii e ăsta:

“La o oră şi jumătate după, era domnul Ungureanu la Cotroceni. Să înţeleg că eu la ora  patru jumătate l-am refuzat pe domnul Băsescu şi domnul Ungureanu la  cinci jumătate a venit la Cotroceni? Adică ce e domnul Ungureanu, un fel  de înlocuitor al meu, un fel de nechezol? Dacă nu avem cafea naturală,  nu vrea Ponta, hai să-l punem pe Ungureanu. Cred că a şi vrut să-l  umilească pe premierul actual”, a spus Ponta. (mediafax)

Să mai spunem şi că teoria lansată tot de putere era că oricum Boc era pregătit de debarcare şi că MRU era avertizat din toamnă că o să vină. Să mai spunem şi asta: cînd te duci la discuţii cu TB, pregăteşti măcar un răspuns şi pentru astfel de provocări – e ciudat că Ponta tace în timp ce Antonescu răspunde.

Întrebarea e de ce acum? De ce începe iar cu scosul de transcrieri după discuţii cu uşile închise? Ipotezele opoziţiei: fum ca să abată atenţia de la decizia cu facultatea de la Tîrgu mureş sau cu deciziile de asumare pe legea energiei.

Băsescu a rîs din nou. Acum o lună era fiert, vorbea cu noduri în gît. Acum e liniştit sau asta vrea să transmită. Atacă baronii din PDL că nu vorbesc mai mult, că nu ies la televizor. Încă un “independent”. Şi mai vrea să transmită că “oricine vine n-o să poată face mai nimic”.

MRU se duce la Antena 3, Băsescu a început să se joace cu stenogramele. Iar opoziţia e pusă doar în postura să răspundă la diverşi stimuli. Soluţia ar fi ca USL să înceapă să atace pe bune agenda. E bine că măcar numeşte o problemă imensă cum e triunghiul energie-FMI-autorităţi române, dar a dat pînă acum un document, un atac ferm în această direcţie? Nu. Problema de zilele acestea, ratele, cursul euro-leu. A dat PSD-ul vreun semnal interesant pentru clasa de mijloc îndatorată şi pusă să plătească aiurea, nu doar din diferenţa de curs, dar şi din motiv de dereglementări în relaţia cu băncile? Cît timp USL nu va ataca pe bune, atunci va trebui să accepte valsul cu prostioare şi ştiri servite la ore fixe de Traian Băsescu.

Cît despre rîsul preşedintelui, aş spune doar atît. Nu v-aţi săturat să vorbiţi cu jurnalişti care, după ce spuneţi ce decizie grea a fost tăierea salariilor, să nu vă întrebe măcar: domnule, criza era anunţată din 2007-2008, dvs. aţi luat măsuri în 2010, unele inutile şi care au lovit dur. Măcar atît.

P.S. Citiţi un text mişto despre o seară cu DJ şi mulţi-mulţi hipsteri.

CriticAtac este o platformă care militează pentru posibilitatea exprimării libere şi în condiţii de egalitate a tuturor vocilor şi opiniilor. De aceea, comentariile care aduc injurii, discriminează, calomniează şi care în general deturnează şi obstrucţionează dialogul vor fi moderate iar contul de utilizator va fi permanent blocat.

Ultimele articole