SUA construiesc în Germania un nou centru de interceptări

Redacția
Texte selectate sau scrise de echipa redacţională: Vasile Ernu, Costi Rogozanu, Florin Poenaru.

Un anunţ imperturbabil într-o lume agitată de cazul Snowden:

Agenţia Naţională de Securitate a SUA (NSA) şi Serviciul german de Informaţii (BND) au convenit să construiască în Germania un centru special pentru interceptarea convorbirilor telefonice şi de colectare a datelor electronice, a declarat şeful BND, Gerhard Schindler, citat de postul de televiziune rus Vesti-24, preluat de publicaţia online Vzgliad.

Noul centru de interceptări va fi situat în Wiesbaden, la sediul Comandamentului european al Forţelor Terestre ale Statelor Unite din Europa.

Potrivit ziarului german Mitteldeutsche Zeitung, şeful BND a făcut o comunicare în acest sens miercuri în cadrul unei şedinţe a Bundestag-ului pentru afaceri interne.

Şeful Oficiului Federal pentru Protecţia Constituţiei, Hans-Georg Maaßen, declarase anterior că datele de supraveghere electronică desfăşurată de NSA au fost folosite pentru prevenirea a şapte acte teroriste pe teritoriul ţării.

Cu toate acestea, o parte a societăţii germane continuă să insiste ca guvernul de la Berlin să ceară clarificări administraţiei americane în legătură cu interceptările convorbirilor telefonice ale cetăţenilor din Germania de către serviciile secrete din SUA, precum şi a comunicaţiilor pe Internet, prin intermediul programului secret PRISM. (AGERPRES)

CriticAtac este o platformă care militează pentru posibilitatea exprimării libere şi în condiţii de egalitate a tuturor vocilor şi opiniilor. De aceea, comentariile care aduc injurii, discriminează, calomniează şi care în general deturnează şi obstrucţionează dialogul vor fi moderate iar contul de utilizator va fi permanent blocat.

Ultimele articole