Studiu: Românii nu vor vecini musulmani, evrei, maghiari sau homosexuali

Redacția
Texte selectate sau scrise de echipa redacţională: Vasile Ernu, Costi Rogozanu, Florin Poenaru.

Sursa: RFI

Românii sunt mai degrabă intoleranţi faţă de minorităţile etnice sau religioase, indică un studiu realizat de Fundaţia Soros România. Unul din şase români nu ar dori să aibă vecini musulmani, evrei şi maghiari.

Potrivit studiului, mai mult de jumătate din populaţia României nu ar dori să aibă vecini homosexuali. Raportat la religie, datele indică o similaritate surprinzătoare a nivelului de intoleranţă între două grupuri extrem de diferite: respondenţii de religie ortodoxă şi ateii sunt cei mai intoleranţi.

Romii şi sectanţii sunt respinşi de o treime din români, fiind a doua mare categorie respinsă de români. Romii sunt singură minoritate respinsă de persoane cu educaţie superioară, persoanele cu cel puţin câţiva ani de facultate fiind mult mai intolerante decât media cu aceasta minoritate. Potrivit studiului, analiza profilului celor care resping minorităţi arată o tendinţă îngrijorătoare: persoanele sub 30 de ani sub mai intolerante decât cele peste 30 de ani.

În geografia intoleranţei, Moldova şi Capitala par a fi cele mai intolerante regiuni. Cea mai tolerantă regiune a ţării este Banat – Crişana – Maramureş. Datele studiului arată că românii au tendinţa de a respinge tot ceea ce este diferit, fie că vorbim de preferinţe sexuale, de etnie sau de religie, sugerând o societate închisă şi cu o disponibilitate redusă de a accepta minorităţile.

swim caps
hepatitis b vaccine
asian longhorned beetle
ibs symptoms
droid 3 review

CriticAtac este o platformă care militează pentru posibilitatea exprimării libere şi în condiţii de egalitate a tuturor vocilor şi opiniilor. De aceea, comentariile care aduc injurii, discriminează, calomniează şi care în general deturnează şi obstrucţionează dialogul vor fi moderate iar contul de utilizator va fi permanent blocat.

Ultimele articole