Spiritul timpului la Băile Tușnad

Redacția
Texte selectate sau scrise de echipa redacţională: Vasile Ernu, Costi Rogozanu, Florin Poenaru.

Rar se întâmplă ca adevărul să transpară clar prin vocea unui politician. Asta s-a întâmplat însă zilele trecute la școala de vară a FIDESZ de la Băile Tușnad unde Victor Orban a spus răspicat că vremea democrației liberale a trecut. Din atât de multe puncte de vedere discursul lui Orban este remarcabil, încât va rămâne unul istoric. Pe lângă conținutul efectiv al discursului, este de notat franchețea cu care Orban spune lucruri pe care, deși plutesc în aer de ceva vreme, puțini le-au articulat așa direct.

Un rezumat în limba engleză al discursului se poate citi aici, iar aici un scurt comentariu. Desigur, analiza acestui discurs istoric abia începe. Cine ar fi crezut că spiritul timpului va fi atât de clar exprimat într-o mică stațiune balneară.

 

CriticAtac este o platformă care militează pentru posibilitatea exprimării libere şi în condiţii de egalitate a tuturor vocilor şi opiniilor. De aceea, comentariile care aduc injurii, discriminează, calomniează şi care în general deturnează şi obstrucţionează dialogul vor fi moderate iar contul de utilizator va fi permanent blocat.

Ultimele articole