Soferul si casa RA-APPS a liderului alternativ Mihail Neamtu

Redacția
Texte selectate sau scrise de echipa redacţională: Vasile Ernu, Costi Rogozanu, Florin Poenaru.

Sursa: romaniacurata.ro – Alina Mungiu Pippidi

Mihail Neamţu explică pentru Money Express ce sacrificii a făcut intrînd în politică:
“Aveam un grant al Academiei Române care îmi asigura un post căldicel, cu șofer, casă de la RA APPS. Mai aveam un post de director științific la Institutul pentru Investigarea Crimelor Comunismului prin care puteam călători oricând la orice hotel de patru stele din Europa.“ (detalii aici)
Să ridice mîna cine dintre fericiţii cîştigători ai granturilor Academiei mai primeşte casă RA-APPS şi maşină cu şofer. Nici preşedintele acestei instituţii nu se bucură de amîndouă, că nu a lucrat la campania electorală pentru putere. Să ne explice onor conducerea IICCMER şi preşedinţia României, în subordinea căreia se află, cum îşi permite un hotel de patru stele oriunde în Europa, ştiut fiind că Uniunea Europeană a limitat pe funcţionarii săi la doar 100 de euro pe noapte, cu alte cuvinte, trei stele. Că îl cazează pe dl Tismăneanu la vila Lac2 a lui Ceauşeşcu, hai, deşi costă şi asta, nimic nu e gratis. Dar chiar în altă ţară? Sîntem mai bogaţi decît Comisia Europeană?  E vorba de anul 2011, an de austeritate bugetară. Ce paradis era in sectorul public, va dati seama, in timp ce noi ii plingeam ca le-au taiat salariile cu 25%.
Ce promisiuni s-or mai fi făcut independentului Neamţu să abandoneze aceste mari avantaje, nu ştim, dar ele au fost, că altfel nu ar promite la rîndul lui, cu tot atîta aplomb, funcţii în stat unora şi altora. Noroc că, deşi grădina lui Dumnezeu e mare, fraierii nu trebuie să caute departe pe unii mai deştepţi ca să îi fraierească… Nici liderii politici o publicatie in care sa dea măsura marii lor inteligenţe…

CriticAtac este o platformă care militează pentru posibilitatea exprimării libere şi în condiţii de egalitate a tuturor vocilor şi opiniilor. De aceea, comentariile care aduc injurii, discriminează, calomniează şi care în general deturnează şi obstrucţionează dialogul vor fi moderate iar contul de utilizator va fi permanent blocat.

Ultimele articole