Societatea civilă şi politica: ce poate să facă societatea civilă în noul context?

Redacția
Texte selectate sau scrise de echipa redacţională: Vasile Ernu, Costi Rogozanu, Florin Poenaru.

În cadrul Conferințelor CriticAtac

Dezbatere publică: Societatea civilă şi politica: ce poate să facă societatea civilă în noul context?

Invitați:  Alina Mungiu Pippidi și Cristian Pîrvulescu

Moderatori: Vasile Ernu & Victoria Stoiciu

Joi 14 iunie, ora 18.00

Clubul Țăranului  – Muzeul Țăranului Român / Str. Monetăriei nr.4

_________________________________________

Societatea civilă şi politica: ce poate să facă societatea civilă în noul context?

În contextul crizei globale care exercită o mare presiune asupra politicii democratice şi al noilor mişcări populare care vin şi ele să modifice jocul politic cunoscut, societatea civilă se găseşte din nou în mijlocul acţiunii. În mod ideal, ea ar trebui să contribuie la formalizarea acestor evoluţii adesea bruşte, la includerea lor în mecanisme funcţionale care să răspundă nevoilor societăţii largi, în acelaşi timp satisfăcînd, desigur, exigenţelor ei dintotdeauna. Propunem o dezbatere cît mai aplicată despre ce şi cum ar trebui să facă societatea civilă din România pentru a-şi îndeplini mai bine un rol aflat în permanentă mişcare.

  • Care trebuie să fie rolul societăţii civile în noul      context local şi internaţional? Cum ne raportăm la politică şi ce vrem de      la ea?
  • Cum poate colabora mai bine societatea civilă pentru      o acţiune coerentă, care să aibă un impact cît mai important? Care ar fi      elementele care ar putea aduce împreună diversele sectoare şi facţiuni ale      societăţii civile?
  •  Care ar fi      modalităţile concrete de acţiune ale societăţii civile pentru atingerea      obiectivelor ei?

 Organizatori: CriticAtac & Fundaţia Friedrich Ebert

Partener: Clubul Țăranului 

CriticAtac este o platformă care militează pentru posibilitatea exprimării libere şi în condiţii de egalitate a tuturor vocilor şi opiniilor. De aceea, comentariile care aduc injurii, discriminează, calomniează şi care în general deturnează şi obstrucţionează dialogul vor fi moderate iar contul de utilizator va fi permanent blocat.

Ultimele articole