România “faliată”. Ziua morţilor vii. Noile figuri ale lui Băsescu

Redacția
Texte selectate sau scrise de echipa redacţională: Vasile Ernu, Costi Rogozanu, Florin Poenaru.

Costi Rogozanu pe VoxPublica

Duminică am fost împreună. Toţi, morţi, vii, plecaţi din ţară, absenţi, prezenţi la vot. A fost votul unificării. Am stat cot la cot cu răposaţii şi plecaţii şi am decis. Cică în două direcţii diferite. Traian Băsescu a ieşit ca un arhanghel al unificării şi a anunţat că ne mulţumeşte tuturor pentru votul dat. Un spirit i-a şi stins flacăra penibil-olimpică la un moment dat. A scos bricheta.

Am sperat totuşi că după ziua şi noaptea morţilor vii (poate la asta se referea deraiatul Lăzărescu cu zombies), Băsescu avea să iasă cu un discurs umil, temperat măcar. Dar nu. A jucat la frustrare. A ieşit să îi mai scuipe o dată în faţă pe ăia 7 milioane jumate “împotrivă”. Şi să-i felicite pe cei care au votat democraţie de prin ţările unde muncesc la negru, de prin fotoliile unde i-a încremenit scîrba.

Mai mult. A ieşit să dea lecţii, să spună cum trebuie făcut. Şi a vorbit despre “coabitare”, încetarea războiului şi despre cum o să le-o tragă ălora care au furat la vot. Unde am cedat nervos a fost însă la tema “faliei” care desparte România şi despre cum o să unească el Româniile la loc. Tupeul e enorm. Şi asta mai ales dacă stau şi mă uit la îndulcitorii pe care i-a folosit ca mască electorală pentru ghiulele atîrnate de picior Boc, Videanu, scandaluri precum reteaua de sub Blejnar etc. Mă refer la Macovei, Neamţu şi tînăra speranţa Papahagi.

Prima a depăşit orice formă de raţiune în exprimarea publică. Macovei nu mai comunică. Emite nişte sunete pe care le înţeleg doar cei “aleşi” fanatizati complet. Papahagi a recunoscut că el îi scria textele lui Baconschi, alea în care se lua de mahalaua violentă în ianuarie. Şi acest om, cu un tupeu incredibil anunţa prin această mărturisire cît de etic a fost Baconschi că nu şi-a dat în gît negrişorul care îi băga postările. De Neamţu, omul cu usturoiul nu mai vorbesc. Toţi au discurs de falie, de despărţire, de rupere a românilor frumoşi, civilizaţi care vor un stat minimal (care eventual să-i angajeze doar pe ei). Ultimii doi sînt teologi. De la Aliodor Manolea e un pas înainte. Mai e Lăzăroiu, incredibil de alunecat în delir dar “marele creier”, TRU… nu mai vorbesc.

Tipii ăştia au furnizat segregare la greu. Cu asta se ocupă. De pe Hotnews mai zburau mesaje de alarmă cum pleacă pînă şi românii bine plătiţi din ţară, de mă tăvăleam pe jos de rîs. În rest, protofascism de trei lei: noi sîntem cu ăia care muncesc, care produc, nu cu leneşii asistaţi, mai sîntem şi europeni că doar ne susţine Viktor Orban.

Aceşti tipi prăsiţi pe spatele PDL, cu un discurs extrem conservator, par a fi singura idee “de construcţie” ieşită în 8 ani din mintea preşedintelui. Mai priviţi o dată pozele cu ei toţi. Sînt România europeană şi civilizată care au dus cea mai necivilizată şi aberantă bătălie nu de ieri de azi, ci de vreo zece ani, cu categorii întregi de cetăţeni. Toti au stat fara jena in situatii de impostură totală, de simpli stipendiaţi cu bani si avataje publice ca sa urle impotriva altor bugetari. Baieti iesiti din matricea propagandistica (singura inovatie pe care partidele noastre au putut-o furniza in ultimul deceniu). Pora-Badea cu studii la teologie.

Am o senzaţie continuă de vomă cînd aud de împăcare care e de fapt declaraţie de război, cînd iar i-aud pe unii cum explică de ce ăsta n-a fost jocul lui Băsescu. S-a depăşit o limită. Din respect pentru aia prosti si multi care nu l-au mai vrut. N-am avut un preşedinte care să accepte umil şi discret o conjunctură stupid de favorabilă şi un adversar stupid de nepregătit, dar peste 7 de milioane de voturi împotrivă. Nu. A ieşit să lovească. Nu-şi revine în simţiri? Atunci va fi haos. A lipsit să ne spună cum a s-a întărit leul graţie lui. Sau a spus-o?

CriticAtac este o platformă care militează pentru posibilitatea exprimării libere şi în condiţii de egalitate a tuturor vocilor şi opiniilor. De aceea, comentariile care aduc injurii, discriminează, calomniează şi care în general deturnează şi obstrucţionează dialogul vor fi moderate iar contul de utilizator va fi permanent blocat.

Ultimele articole