Roşia Montană poate spăla din păcatele mahalagiilor de dreapta

Redacția
Texte selectate sau scrise de echipa redacţională: Vasile Ernu, Costi Rogozanu, Florin Poenaru.

Ciprian Domnişoru le explică unora de la dreapta de ce ar fi logic chiar şi din partea lor să nu fie de acord cu exploatarea de la Roşia Montana:

Prin legea specială a guvernului Ponta localnicii din Roşia Montană vor putea fi expropriați şi evacuați chiar de compania Roşia Montană Gold Corporation. Compania va avea dreptul să strămute biserici, monumente ale naturii şi cimitire, după bunul plac. Precedentul este clar pentru exploatarea gazelor de şist şi a altor proiecte “de interes național”- o listă a abuzurilor din proiectul legii speciale Ponta aici.

Legea specială pentru Roşia Montană este un atac la dreptul fundamental la proprietate şi o înlănțuire a instituțiilor statului în slujba unui proiect eminamente privat.

Încălcarea dreptului de proprietate ar trebui să fie un semnal strigător la cer pentru intelectualii de dreapta din România.

Care sunt temele săptămânii în Revista 22 în schimb? Plagiat, dictatura comunistă, populismul lui Evo Morales, monseniorul Ghika, “De ce comunismul nu şi-a avut Nürnbergul său?”. Aproape nimic despre o lege de expropriere abuzivă de la o publicație stindard a dreptei. (articol integral)

CriticAtac este o platformă care militează pentru posibilitatea exprimării libere şi în condiţii de egalitate a tuturor vocilor şi opiniilor. De aceea, comentariile care aduc injurii, discriminează, calomniează şi care în general deturnează şi obstrucţionează dialogul vor fi moderate iar contul de utilizator va fi permanent blocat.

Ultimele articole