Rasistii lui Baconschi. Noua fata a dreptei

Redacția
Texte selectate sau scrise de echipa redacţională: Vasile Ernu, Costi Rogozanu, Florin Poenaru.

Sursa: Alina Mungiu Pippidi pe http://www.romaniacurata.ro

La urma urmei, dacă am ajuns să avem un premier plagiator, pucist și cheguevarist, de ce n-am avea în scurtă vreme o președintă romă, lesbiană și atee.

Adrian Papahagi. Facebook

Ne-am îndignat cu toţii cînd dl. Şova a exprimat îndoieli faţă de existenţa Holocaustului perpetuat de români la Iaşi, deşi îl recunoştea pe cel de la Odesa. Dl. Baconschi ne îndignase şi el mai demult cu referinţe tipic rasiste la biologia ţiganilor, cumva asociată cu criminalitatea în mintea lui simpluţă. Iată că omul său numărul doi, Adrian Papahagi, noua speranţă a dreptei româneşti, se dă în petec integral cu comparaţia de mai sus. Legionarul român nu este schimbat de studiile în străinătate, unde asemenea afirmaţii ar atrage exmatricularea.

Ei îndură proximitatea valorilor occidentale în tăcere şi apărîndu-se de influenţa lor nefastă, căe la Cambridge, Londra sau Paris, tot aşa cum fundamentaliştii islamici merg în Vest să înţeleagă natura sa ca să îl poată combate mai bine. Ai noştri băieţi proptesc biserica românească mai ceva ca biblioteca peste tot pe unde se duc, şi motivul pentru care nu ajung la catedre pe acolo ci în vile RAAPPS la noi este e că li se pare mai pasionant să lupte în universul blogăristic din limba română unde nu există nici o cenzură a civilizaţiei şi fraze precum cea de mai sus pot fi emise de un candidat la Parlament decît în cea a jurnalelor ISI, unde intrarea este cernută prin controale de calitate de cea mai mare exigenţă.

Rămîne de văzut dacă a face din aceşti inadaptaţi generaţia nouă în politica românească e o idee, nu bună, că asta mi se pare dincolo de orice dezbatere, ci oportună electoral. Iată că avem titraţii noştri care se pot confrunta cu dnii Becali şi DD la capitolul vorbit poporului pe limba cea mai de jos, a selecţiei speciilor sau pe acolo. La sfîrşit, poate din fetele alea fraiere care s-au dus să pună osul pe la Noua Republică pentru a-i băga în parlament pe masculii ăştia le explică atunci cînd îi prind pe acolo ca nu e o alegere să fii femeie, romă şi nici măcar lesbiană, cum cred ei în ignoranţa lor, dar e o alegere să fii plagiator, antisemit, legionar, teolog sau rasist.

CriticAtac este o platformă care militează pentru posibilitatea exprimării libere şi în condiţii de egalitate a tuturor vocilor şi opiniilor. De aceea, comentariile care aduc injurii, discriminează, calomniează şi care în general deturnează şi obstrucţionează dialogul vor fi moderate iar contul de utilizator va fi permanent blocat.

Ultimele articole