Piteşti: Salariaţii societăţii Lisa Draxlmaier au intrat în grevă generală

Redacția
Texte selectate sau scrise de echipa redacţională: Vasile Ernu, Costi Rogozanu, Florin Poenaru.

Sursa: Gazeta de sud

Salariaţii de la firma de cablaje auto Lisa Draxlmaier din Piteşti au declanşat în această dimineaţă o grevă generală, pe termen nelimitat, fiind nemulțumiţi de faptul că patronatul nu acceptă solicitările sindicatului, informează corespondentul NewsIn.
Potrivit reprezentanţilor sindicali de la Lisa Draxlmaier, contractul colectiv de muncă (CCM) trebuie modificat, însă nimeni din conducerea firmei germane nu a stat de vorbă până în prezent cu sindicaliştii.
Sindicatul cere o mărire salarială de 100 de lei, acordarea unei prime de vacanţă în valoare de 50 la sută din salariul mediu brut şi, cel mai important, alocarea a 10 salarii compensatorii în cazul în care angajatorul îşi mută producţia din Piteşti sau dacă unii salariaţi sunt nevoiţi să-şi întrerupă activitatea din cauza problemelor de sănătate. Sidicaliştii mai vor stabilirea normelor de muncă prin negociere cu sindicatul şi includerea acestora în CCM sau ca anexă recunoscută a CCM.
Salariaţii aflaţi în grevă se află în interiorul societății din Piteşti, pe secţii.

CriticAtac este o platformă care militează pentru posibilitatea exprimării libere şi în condiţii de egalitate a tuturor vocilor şi opiniilor. De aceea, comentariile care aduc injurii, discriminează, calomniează şi care în general deturnează şi obstrucţionează dialogul vor fi moderate iar contul de utilizator va fi permanent blocat.

Ultimele articole