“Piața Universității 2012. Protest – proiecție şi dezbatere.”

Redacția
Texte selectate sau scrise de echipa redacţională: Vasile Ernu, Costi Rogozanu, Florin Poenaru.

Vor fi proiectate filmele lui Vlad Petri ce documentează protestele din Piaţa Universităţii (ianuarie – februarie 2012), aceasta fiind prima prezentare publică a tuturor episoadelor. Fiecare sesiune de proiecţie va fi urmată de o dezbatere pe tema implicării civice cu invitaţi din domenii diferite de activitate. Accesul este liber.

3 & 4 martie
UNATC, strada Matei Voievod nr. 75-77, sala 105 A

Acesta este primul dintr-o serie de evenimente (proiecție + dezbatere) având ca temă fenomenul Piața Universității 2012.

___________________________________________________________

Programul evenimentului:

Sâmbătă 3 martie

18.00 Proiecţie a primelor 8 episoade ale filmelor lui Vlad Petri, documentând protestele din Piaţa Universităţii în perioada 14 – 21 ianuarie.
20.00 Dezbatere pe tema implicării civice pornind de la filmele prezentate. (partea 1)

Duminică 4 martie

18.00 Proiecţie a episoadelor 9 – 24 ale filmelor lui Vlad Petri, documentând protestele din Piaţa Universităţii în perioada 22 ianuarie – 25 februarie.
20.00 Dezbatere pe tema implicării civice pornind de la filmele prezentate. (partea a 2-a)
__________________________________________________________________

Invitaţi la dezbatere:

Mihail Bumbeş – preşedinte al organizaţiei non-guvernamentale Miliţia Spirituală, care a comandat studiul „Activism civic şi atitudini faţă de protest în rândul tinerilor din România”.

Claudiu Crăciun – lector universitar doctor la Catedra de Ştiinţe Politice şi Studii Europene a Facultăţii de Ştiinţe Politice. În data de 1 februarie 2012 a avut o intervenţie în Parlamentul European cu privire la protestele din Piaţa Universităţii.

Vasile Ernu – scriitor, coordonator CriticAtac.

Claude Karnoouh – antropolog şi sociolog francez. Locuieşte de 15 ani în România şi este autorul a numeroase articole și eseuri de antropologie culturală și politică, filosofia culturii și filosofie politică. În prezent este profesor invitat la Universitatea Națională de Artă din București.

Mihaela Michailov – critic de teatru şi dans, dramaturg. Cercetător şi doctorand la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „Ion Luca Caragiale” din Bucureşti.

Vintilă Mihăilescu – profesor universitar doctor şi şeful Catedrei de Sociologie a Facultăţii de Ştiinţe Politice, Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative. În prezent coordonează un volum de sociologie a Pieţei Universităţii.

Mihaela Miroiu – profesor universitar la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative.

Vlad Petri – regizor, operator, fotograf. A absolvit UNATC în 2004. Începând cu 14 ianuarie 2012 a documentat şi publicat zilnic în mediul online câte un episod cu evenimentele din Piaţa Universităţii.

Costi Rogozanu – editor VoxPublica şi membru CriticAtac.

Vlad Ursulean – jurnalist independent. A scris şi publicat pe blogul personal unele dintre cele mai citite articole despre protestele din Piaţa Universităţii din ianuarie – februarie 2012.
__________________________________________________________________

Gazdele dezbaterii:

Adrian Titieni – rector UNATC;
Sorin Botoşeneanu
– decan al Facultăţii de Film din cadrul UNATC;
Nicolae Mandea – decan al Facultăţii de Teatru din cadrul UNATC.

CriticAtac este o platformă care militează pentru posibilitatea exprimării libere şi în condiţii de egalitate a tuturor vocilor şi opiniilor. De aceea, comentariile care aduc injurii, discriminează, calomniează şi care în general deturnează şi obstrucţionează dialogul vor fi moderate iar contul de utilizator va fi permanent blocat.

Ultimele articole