PATRU ANI DE CRIZA: Benzina s-a scumpit cu 50%, numarul somerilor a urcat masiv, datoria externa a crescut cu 35%, pretul aurului s-a triplat. VEZI cum ni s-a inrautatit viata in patru ani

Redacția
Texte selectate sau scrise de echipa redacţională: Vasile Ernu, Costi Rogozanu, Florin Poenaru.

Sursa: econtext

Cine ar fi zis mai demult ca aceasta criza va dura ani si ani de zile, ca, iata, s-au incheiat patru ani de criza si intram cu brio in cel de-al cincilea an?

Va mai aduceti aminte de fostul premier Tariceanu care dadea asigurari ferme ca turbulentele financiare, criza, reprezinta fenomene locale, care nu vor atinge in nici un fel Romania. Si care vor disparea in cateva luni?

O astfel de asigurare ne dadea si Banca Nationala a Romaniei (BNR), chiar prin reprezentantii ei cei mai de seama. Si, totusi, iata-ne: pe 1 octombrie 2012 S-AU IMPLINIT PATRU ANI DE CRIZA!

Da, la inceputul acestei luni criza a implinit aceasta varsta. Reamintim, criza a intrat in Romania la inceputul ultimului trimestru din anul 2008. Adica, la 1 octombrie 2008. Iar ieri am bifat data de 1 octombrie 2012!

Viata romanilor

Si ce s-a intamplat in acest timp? Cum ne gasea criza si cum suntem acum? Econtext va arata in ce situatie eram cand a intrat criza in tara noastra si cum suntem acum.

Concret, am selectat 15 indicatori socio-economici si vom arata care era valoarea lor in octombrie 2008 si care este acum.

Mai exact, va aratam cat era salariul mediu, cat era pensia, cati someri erau, cat costa benzina, aurul, cat era pretul apartamentelor, cursul de schimb, etc., in octombrie 2008 si la ce nivel se afla acum.

Cei 15 indicatori analizati sunt: (1) salariul mediu net, (2) numarul pensionarilor, (3) Produsul Intern Brut (PIB), (4) datoria externa, (5) numarul somerilor, (6) rata somajului, (7) cursul euro/leu, (8) cursul franc/leu, (9) dobanda de politica monetara, (10) valoarea creditelor catre populatie si companii, (11) pretul apartamentelor, (12) chirie medie, (13) pretul aurului, (14) pretul benzinei, (15) pretul petrolului.

integral aici:

Sursa: econtext

CriticAtac este o platformă care militează pentru posibilitatea exprimării libere şi în condiţii de egalitate a tuturor vocilor şi opiniilor. De aceea, comentariile care aduc injurii, discriminează, calomniează şi care în general deturnează şi obstrucţionează dialogul vor fi moderate iar contul de utilizator va fi permanent blocat.

Ultimele articole