Opriți discriminarea! Flori îmi iau singură…

Redacția
Texte selectate sau scrise de echipa redacţională: Vasile Ernu, Costi Rogozanu, Florin Poenaru.

“Pe 8 Martie se marchează  Ziua Internațională a Femeii. Explicația în franceză poate fi găsită aici; în engleză, aici; în română, aici. Diferența de tratare a subiectului  este simbolică pentru statutul femeii în România.

În pregătirea zilei de mâine a fost publicat un eurobarometru cu tema Femeile și inegalitățile de gen în contextul crizei.

La nivelul celor 27 de state membre, cetățenii văd inegalitățile de gen și evoluția lor în condițiile înrăutățirii situației socio-economice astfel:

  • La întrebarea despre principalele inegalități de gen din societate, europenii au pus pe primul loc diferența de salarizare între femei și bărbați (38%), urmată de violența împotriva femeilor (34%)  și de dificultățile mult mai mari pentru acestea de a  reconcilia viața privată cu munca (34 %).
  • Aproape unul din trei europeni spun că criza a înrăutățit, în special, diferența de remunerare (30%) și a făcut mai dificil pentru femei să reconcilieze viața privată și cea profesională (30%).
  • Domeniile care au fost cele mai afectate de criză sunt, conform respondenților,  intrarea mai târzie a tinerilor absolvenți pe piața muncii (46%), creșterea numărului locurilor de  muncă nesigure (42%) și faptul că unii oameni lucrează în locuri de muncă care nu corespund cu nivelul lor de calificare (37%)

Întregul articol, aici.

CriticAtac este o platformă care militează pentru posibilitatea exprimării libere şi în condiţii de egalitate a tuturor vocilor şi opiniilor. De aceea, comentariile care aduc injurii, discriminează, calomniează şi care în general deturnează şi obstrucţionează dialogul vor fi moderate iar contul de utilizator va fi permanent blocat.

Ultimele articole