Un nou caz “Nokia” la Cluj? Sindicaliştii de la Câmpia Turzii cer explicaţii acţionarului majoritar al Mechel

Redacția
Texte selectate sau scrise de echipa redacţională: Vasile Ernu, Costi Rogozanu, Florin Poenaru.

Sursa: ziuadecj.realitatea.net

Sindicaliştii de la Câmpia Turzii au trimis o scrisoare deschisă autorităţilor guvernamentale responsabile de privatizarea metalurgiei româneşti prin care trag un semnal de alarmă privind faptul că grupul Mechel vrea să oprească producţia la toate unităţile pe care acesta le deţine în România. Acest lucru ar însemna ca 1.900 de turdeni să rămână fără loc de muncă.

“Mechel, un nou caz Nokia în ţudeţul Cluj? După 9 ani de la privatizarea Combinatului Metalurgic de la Câmpia Turzii, astăzi sub sigla Mechel, acesta se confruntă cu o situaţie gravă, existând chiar riscul închiderii activităţii, după o funcţionare de aproximativ l00 ani, urmând ca cei 1.900 de angajaţi să rămână fără un loc de muncă. Acest lucru afectează aproape jumătatate din populaţia municipiului Câmpia Turzii”, se arată în scrisoare.

Sindicaliştii au socilitat o întâlnire cu conducerea Mechel-România în cadrul căreia au dorit să afle strategia Grupului Mechel în ceea ce priveşte situaţia actuală şi de perspectivă a activităţii în societăţile din România. Sindicaliştii contestă rezultatele fìnanciare anunţate pentru anul 2011 şi solicită autonomie financiară pentru intreprinderi, la achiziţionarea materiilor prime necesare producţiei şi la vânzarea produselor finite.

Deoarece, la încheierea întâlnirii, preşedinţii sindicatelor susţin că nu au primit răspunsuri concrete la întrebarile enunţate, aceştia au înaintat o scrisoare deschisă Preşedintelui Consiliului de Administraţie şi acţionarului majoritar al grupului Mechel, Igor Zyuzin.

Citeşte ataşat scrisoarea sindicaliştilor de la Câmpia Turzii.

Mai multe detalii despre o posibilă închidere a combinatului de la Câmpia Turzii aici.

CriticAtac este o platformă care militează pentru posibilitatea exprimării libere şi în condiţii de egalitate a tuturor vocilor şi opiniilor. De aceea, comentariile care aduc injurii, discriminează, calomniează şi care în general deturnează şi obstrucţionează dialogul vor fi moderate iar contul de utilizator va fi permanent blocat.

Ultimele articole