Masă rotundă: Boris Buden „Zonă de trecere“

Redacția
Texte selectate sau scrise de echipa redacţională: Vasile Ernu, Costi Rogozanu, Florin Poenaru.

budenVineri, 31 mai, ora 16
Bookfest 2013, Romexpo, Scena C4/C5

Boris Buden „Zonă de trecere“ (Carte apărută la editura Tact)
Masă rotundă
Cu Boris Buden, Andy Jelčić şi Ciprian Şiulea

Manifestare în limba engleză.

Născut în 1958, în Croaţia, Boris Buden a studiat filosofia la Zagreb şi este doctor în teorie culturală al Universităţii Humboldt din Berlin. În anii 90 înfiinţează revista şi editura Arkzin, în Zagreb. Boris Buden locuieşte şi lucrează la Berlin.

Eseurile şi articolele sale abordează teme din zona filosofiei, a politicii, a criticii culturale şi de artă. Semnează traducerea celor mai importante titluri din opera lui Sigmund Freud. Este autorul mai multor volume de eseuri, printre care: „Zone des Übergangs: Vom Ende des Postkommunismus“ (2009), „Übersetzung: Das Versprechen eines Begriffs (Traducerea: Promisiunea unui concept) împreună cu Stefan Nowotny“ (2008), „Der Schacht von Babel: Ist Kultur übersetzbar? (Hăul din Babel: este cultura traductibilă?)“, 2009.

Buden este de părere că, odată cu căderea regimului comunist în Europa de Est, nu au dispărut doar dictaturi şi economia planificată, ci a fost de asemenea sfârşitul erei moderne industrializate, şi a însuşi viitorului. Publicistul şi traducătorul Andy Jelčić va modera un dialog ăntre autor şi jurnalistul român Ciprian Şiulea, membru Critic Atac.

CriticAtac este o platformă care militează pentru posibilitatea exprimării libere şi în condiţii de egalitate a tuturor vocilor şi opiniilor. De aceea, comentariile care aduc injurii, discriminează, calomniează şi care în general deturnează şi obstrucţionează dialogul vor fi moderate iar contul de utilizator va fi permanent blocat.

Ultimele articole