Majoritatea britanicilor ar opta pentru ieşirea din UE în cazul unui referendum

Redacția
Texte selectate sau scrise de echipa redacţională: Vasile Ernu, Costi Rogozanu, Florin Poenaru.

“Britanicii ar alege să părăsească Uniunea Europeană dacă referendumul promis de premierul David Cameron ar fi organizat astăzi, arată un sondaj publicat vineri de cotidianul The Times şi citat de AFP.

Potrivit acestui prim sondaj realizat de la anunţul de miercuri privind organizarea, până la sfârşitul lui 2017 a unui referendum pe tema rămânerii Marii Britanii în UE, 40 la sută dintre persoanele intervievate ar vota în favoarea unei ieşiri şi 37 la sută ar accepta să rămână în cadrul blocului comunitar.

Extrapolând votul celor 23 la sută dintre indecişi, sondajul realizat de institutul Populus pentru The Times estimează că 53 la sută dintre britanici sunt favorabili unei ieşiri din UE, faţă de 47 la sută care vor să rămână în cadrul Uniunii.

David Cameron a promis miercruri, la presiunea euroscepticilor, să organizeze până la sfârşitul lui 2017 un referendum privind rămânerea Marii Britanii într-o Uniune Europeană reformată în prealabil.”

Întregul articol, pe Mediafax.

CriticAtac este o platformă care militează pentru posibilitatea exprimării libere şi în condiţii de egalitate a tuturor vocilor şi opiniilor. De aceea, comentariile care aduc injurii, discriminează, calomniează şi care în general deturnează şi obstrucţionează dialogul vor fi moderate iar contul de utilizator va fi permanent blocat.

Ultimele articole