Locuințe nu umilințe. Protest pentru justiție locativă anti-rasistă

Redacția
Texte selectate sau scrise de echipa redacţională: Vasile Ernu, Costi Rogozanu, Florin Poenaru.

 

 

 

 

 

În contextul Zilei Internaționale a Romilor ne organizăm pentru a atrage atenția asupra injustiției locative și rasismului instituțional și structural care afectează situația locativă a mii de familii rome. Pe data de 7 aprilie vor avea loc două proteste coordonate – la Cluj și București – sub sloganul, „LOCUINȚE NU UMILINȚE”.

În speranța că puteți să ni vă alăturați, aveți mai jos cinci pași prin care vă puteți manifesta sprijinul:

1. Dați mai departe evenimentul facebook al acțiunii, de pe pagina organizației și de pe cea personală.
2. Semnați scrisoarea atașată, pe care o vom depune în atenția vice-premierului României, ministrul MDRAPFE, și primăriilor.
3. Veniți joi pe 6 aprilie la Seara FCDL: vom proiecta filmul „A început ploia” și vom discuta despre acțiunea de pe 7. Proiecția va avea loc de la ora 20 la Macaz, București.
4. Participați la protest! Adunarea se face în București, la ora 11, la statui și în Cluj, la ora 11:30 în Piața Unirii.
5. Dați mai departe acest mesaj către organizația dumneavoastră și către oricine altcineva interesat să ne susțină!

CriticAtac este o platformă care militează pentru posibilitatea exprimării libere şi în condiţii de egalitate a tuturor vocilor şi opiniilor. De aceea, comentariile care aduc injurii, discriminează, calomniează şi care în general deturnează şi obstrucţionează dialogul vor fi moderate iar contul de utilizator va fi permanent blocat.

Ultimele articole