La un semn, MRU! Udrea şi vechea gardă. Clovnii sînt ieftini

Redacția
Texte selectate sau scrise de echipa redacţională: Vasile Ernu, Costi Rogozanu, Florin Poenaru.

Costi Rogozanu pe VoxPublica

Funcţionează încă bine coordonarea comentatorilor “independenţi” din tabăra Băsescu. Ce s-a întîmplat imediat după ce Băsescu s-a întors la Cotroceni?

Au început rîcîielile dintre tabăra MRU, Neamţu Macovei şi Udrea & alţi grei.

A început să fie promovat MRU ca soluţie unică pentru cărăţarea României. Autorii lobbyului: comentatorii foarte iubitori de aripă băsesciană idealistă (Ioniţă, Aligică şi alţii). S-au aliniat imediat pentru noul pas. Acumulare de “capital simbolic” pentru MRU, dintr-o dată uitat, subevaluat, nedreptăţit. E şi un semn în graba asta: nu mai speră nimeni că Băsescu va rămîne pînă în 2014 la Cotroceni.

Udrea a atacat, oameni precum Neamţu şi “contributorii” au sărit. Într-un fel le dau dreptate, nu Udrea s-a înghesuit pe geamul de la baie să urle victorie, nu ea a fluturat funiile de usturoi şi nu a fost invitat maratonist la Diaconescu. NU, aripa asta curată şi plină de speranţă au făcut treaba murdară pentru apărarea lui Băsescu, cel care la începutul campaniei nici nu prea le ştia bine numele. Trebuie să capete ceva în schimb.

Ce visează MRU, Macovei şi ceilalţi? Visează putere de la PDL vopsită cu intenţii etice – vor PDL fără să fie în PDL. Pretind greucenilor din partid retragere. Vor justiţie, dar nu spun o iotă despre Blejnarul băsescian. Şi nu numai.Fiecare articol despre curăţenia sufletească a grupării MRU e completat de o liotă de sinecurişti de stat care vor privatizare ca-n Vest (evident că nu ştiu sau se prefac că nu ştiu ce spun). Oamenii nu-s naivi. Deşi tineri, s-au descurcat perfect politic, inocenţa e o poză.

Greii PDL tac şi pregătesc banii pentru la toamnă. Tăcerea e de aur şi în cazul lui Traian Băsescu. Dacă n-are de anunţat vreo demisie, mai bine tace mai departe.

Udrea totuşi a vorbit. Vor mai ieşi cîte unii să-i pună în ordine pe micii clovni folosiţi pe scenă pentru referendum. Aceştia din urmă au un atu, au exacerbat un discurs de separare, de atac total la adresa unor zone sociale întregi, promovează tot ce poate fi mai neeruropean în numele europenismului, mint din ce în ce mai senin şi visează la o falangă ultramorală care să ia sub control ditai partidul.

În PDL nu se bat bunii cu răii. Se bat ăia cu bani cu ăia fără bani. Ăia fără bani dar cu idei au făcut circ, s-au prostituat, au pus războaie civile în scenă. Băsescu i-a folosit şi nu cred că va putea să-i plătească. Însă portiţa deschisă de fanatici nu se va închide. Ei au dreptate să ceară mai mult pentru că au făcut mai mult: au declarat război ecivilizaţilor şi borfaşilor care nu sînt cîţiva, sînt milioane – practic o minoritate de “români normali” ar fi subminată de asistaţi, sărăcani manelişti, evazionişti etc.

Aşa că sînt de acord cu Cătălin Stoica pînă la un punct: falanga “idealistă” şi-o va fura de la vechea gardă. Dar şi vechea gardă nu va risca nici o clipă să renunţe la “ideile” lor. Ele au fost cele care au antagonizat România în ultimul hal în ultimele două luni. Şi tot ele vor fi bune şi peste două luni: fanatismul ăsta protofascist are un avantaj extraordinar – COSTĂ PUŢIN!

Greii asigură ceva infrastructură, ceva funcţii şi case de la RAPPS, burse, instituţii anticomuniste pentru “morali”, poate un post două de europarlamentar, iar ăştia sînt gata să facă “tea party”, să seducă clasa de mijloc superioară, să ceară iresponsabil tot ce le e pe plac celor care mai au putere şi bani. Iar cu justiţia mergem la sate.

CriticAtac este o platformă care militează pentru posibilitatea exprimării libere şi în condiţii de egalitate a tuturor vocilor şi opiniilor. De aceea, comentariile care aduc injurii, discriminează, calomniează şi care în general deturnează şi obstrucţionează dialogul vor fi moderate iar contul de utilizator va fi permanent blocat.

Ultimele articole