A început ocuparea Universității Babeș Bolyai. Foto & Live text. UPDATE 2: Poliția: ”Raportăm și verificăm”

Redacția
Texte selectate sau scrise de echipa redacţională: Vasile Ernu, Costi Rogozanu, Florin Poenaru.

“În jurul orei 16.20, grup de aproximativ 30 de studenți au ocupat sala ”Nicolae Iorga” din Corpul Central al Universității Babeș Bolyai din Cluj, revendicând-o ca un spațiu liber de dezbatere. Ocuparea vine după ce săptămâna trecută, personalul de pază al UBB a blocat poriecția și dezbaterea unui film documentar în această clădire. În acest moment (ora 16.40) portarii și reprezentanți ai UBB încearcă să-i convingă pe studenți să părăsească sala. Mai jos puteți citi comunicatul celor care au ocpat sala. Voi reveni cu amănunte.

Ora 16.44: reprezentanții UBB invocă faptul că în sala ”Nicolae Iorga” se desfășura un curs de matematică și le cere studenților să se mute în altă sală. Sunt deschise însă doar sălile în care se desfășoară cursuri. Studenții arată că săptămâna trecută au avut cerere aprobată de către UBB, însă aceasta nu a fost respectată de către conducerea UBB. ”Aceasta este o sală de curs, nu de dezbatere” – reprezentantul Facultății de Matematică.

ora 16,47: ”În acest moment deranjați instruirea” (aceeași reprezentantă a Facultății de Matematică””

Întregul articol, aici.

CriticAtac este o platformă care militează pentru posibilitatea exprimării libere şi în condiţii de egalitate a tuturor vocilor şi opiniilor. De aceea, comentariile care aduc injurii, discriminează, calomniează şi care în general deturnează şi obstrucţionează dialogul vor fi moderate iar contul de utilizator va fi permanent blocat.

Ultimele articole