IICCMER, secera și ciocanul

Redacția
Texte selectate sau scrise de echipa redacţională: Vasile Ernu, Costi Rogozanu, Florin Poenaru.

Există un proiect de lege prin care însemnele comuniste vor fi interzise1!

Trebuie să înțelegem că doar [neo]legionarii (mascați sau nu!) au voie la ideologie în România… Am văzut recent un filmuleț despre perioada comunistă, iar tot al doilea cuvânt a fost biserică, al treilea neam, al patrulea victime (doar comunismul le-a distrus cică, adică comunismul nostru protocronist, aproape legionar și el, a fost ceva antinaționalist conform domnilor care lansează asemenea acuze aiurite!). Dar nimic de spre locurile de muncă, despre apartamente etc. Dar BOR a prosperat sub comunismul real! Trecerea forțată a greco-catolicilor la ortodoxie, decreții și alte minuni, au făcut din BOR colosul capitalist de astăzi! Deci BOR datorează foarte multe comunismului real! IICCMER promovează filmulețe cu suferințele legionarilor, doar ei erau mișcarea de rezistență. Arată neveste de legionari plângând, jertfele acestora… o campanie, puțin spus, ciudată. Însă gratiile “Totul pentru Țară”, pe fond verde, au fost prezente la alegerile locale! Anul trecut (anul Domnului 2012)!
În legătură cu secera și ciocanul, nu mă reprezintă, așa cum nici comunismul bolșevic. Mai mult, eu văd în Revoluția din Octombrie (1917) o revoluție burgheză, o încadrez în contextul revoluțiilor atlantice teoretizate de Godechot2. Fiind oarecum adeptul “Noii stângi”, aia frankfurtiană criticată de Tismăneanu pe când pupa dosurile nomenclaturii3, am alte repere.”

Întregul articol, aici.

CriticAtac este o platformă care militează pentru posibilitatea exprimării libere şi în condiţii de egalitate a tuturor vocilor şi opiniilor. De aceea, comentariile care aduc injurii, discriminează, calomniează şi care în general deturnează şi obstrucţionează dialogul vor fi moderate iar contul de utilizator va fi permanent blocat.

Ultimele articole