Există ceva mai mult anul ăsta decît fanteziile anti-vot. Antrenament pentru 25 mai în stradă

Redacția
Texte selectate sau scrise de echipa redacţională: Vasile Ernu, Costi Rogozanu, Florin Poenaru.

Costi Rogozanu pe VoxPublica (fragment)

Pentru 25 mai propun antrenament cu următoarele teme:

– sînt angajat, cît mai am pînă să fiu sclav? Sau poate mi-aş dori să devin sclav, că ăia măcar aveau masă şi casă

– nu sînt angajat, mai am vreo şansă?

– plătesc direct în facturi diverse investiţii care sînt acum cele mai profitabile; la rîndul lor profitorii sînt taxaţi ridicol; o fi bine?

– Chevron exploatează aici cînd şi cum vrea el. Iar noi sîntem gata să ţinem un an o mînă de ţărani numai într-o bătaie ca să asigurăm democraţie capitalistă

– Firme de exploatat aur, firme de asigurări, bancheri au primit în ultimul deceniu dreptul la taxare privată, mult mai dureroasă decît taxarea de la stat. Totul cu voia puterii politice

– FMI, BNR, BCE îşi iau asigurări că nu “abuzăm” bancherii cu legi mai drepte pentru cetăţeni. O fi ok?

– Avem politicieni foarte războinici în ultima vreme. Vreţi război?

– UE corporatistă o duce foarte bine. UE pentru cetăţeni mai există?

– Vă certaţi pe o biată taxă pe benzină. NU vă certaţi pe redevenţe pe resurse. Cobitaţi-vă pe pielea voastră, nu a noastră.

– Faptul că poporul începe să emită pretenţii nu înseamnă “populism”

– Antifascismul e important. Semne că în România există potenţial fascist nu sînt deloc greu de depistat

Evident, aştept şi temele voastre de antrenament. Pe 25 mai Europa corporatistă nu ne interesează. Aia cetăţenească, da.

P.S. Evident că nu ne interesează (sper) nici tot soiul de dubioşi independenţi care o ard şi ei anti-politic. Nu la asta mă refer prin emergenţa unor noi partide: nu e nici o fericire  să tot vină unii iar şi iar cu aceleaşi idei tîmpite cît se poate de retrograde, reacţionare, doar pentru că se simt “apăsaţi” de Europa prin drepturi pentru minorităţi.

Articolul precedent
Articolul următor

CriticAtac este o platformă care militează pentru posibilitatea exprimării libere şi în condiţii de egalitate a tuturor vocilor şi opiniilor. De aceea, comentariile care aduc injurii, discriminează, calomniează şi care în general deturnează şi obstrucţionează dialogul vor fi moderate iar contul de utilizator va fi permanent blocat.

Ultimele articole