Ekaterina Degot la Bucureşti

Redacția
Texte selectate sau scrise de echipa redacţională: Vasile Ernu, Costi Rogozanu, Florin Poenaru.
Universtatea Nationala de Arte Bucuresti si Colegiul Noua Europa va invita la 2 conferinte sustinute de Ekaterina Degot la Bucuresti:
 The Russian Art Scene of the 2000s: Inventing the Past, Remembering the Future.
Conceptual archive, political dimension, neo-minimalism in art and curatorial practice
 New Europe College / Strada Plantelor 21
Miercuri, 10 noiembrie 2010, 5 PM
 si
 Russian Avant-garde and the Art of Cultural Revolution from Contemporary Perspective
Universitatea Nationala de Arte, Galeria UNA / Strada General Budisteanu 10
Vineri, 12 noiembrie 2010, 1 PM
Ekaterina Degot este istoric de arta, critic si curator independent. A lucrat la Galeria de Stat Tretyakov din Moscova si a semnat rubrica de cultura si arta a cotidianului Kommersant Daily. Incepand din 2008, Degot este editor al site-ului independent www.openspace.ru/art, dedicat criticii de artă şi analizei culturale. Degot a fost profesor invitat la numeroase universitati din America si Europa si a predat la Universitatea Europeana din St. Petersburg. A publicat urmatoarele carti: Moscow Conceptualism (cu Vadim Zakharov) (2005) si Russian 20th Century Art (2000). In prezent este profesor la Rodchenko School of Photography and Multimedia din Moscova. Proiectele ei curatoriale includ: Soviet Realism, Muzeul de Arta Valona, Liege (2005), Pavilionul Rusiei la Bienala de la Venetia (2001) si 1st Ural Industrial Biennial, Ekaterinburg, Russia (2010), unde a fost co-curator. Este cercetator invitat in cadrul proiectului Former West (2008-2014). Ekaterina Degot traieste si lucreaza la Moscova.
 

CriticAtac este o platformă care militează pentru posibilitatea exprimării libere şi în condiţii de egalitate a tuturor vocilor şi opiniilor. De aceea, comentariile care aduc injurii, discriminează, calomniează şi care în general deturnează şi obstrucţionează dialogul vor fi moderate iar contul de utilizator va fi permanent blocat.

Ultimele articole