De la congresul PSD. O dedicaţie pentru Victor Ponta, de la un presupus strămoş

Redacția
Texte selectate sau scrise de echipa redacţională: Vasile Ernu, Costi Rogozanu, Florin Poenaru.

“Am fost la congresul PSD. Nu mă interesează Năstase sau că se bate Oprişan cu Nicuşor. Nici măcar că sistemul electronic ultramodern  de vot va duce la bun sfîrşit ce se stabileşte înainte. Singurul lucru interesant din această primă parte este anunţul celor 120 de ani de la apariţia social-democraţiei. Şi dacă tot au făcut-o atunci acest congres poate avea un sens să-şi şi amintească de hotărîrea şi pregătirea intelectuală şi ideologică a unui Gherea.

Aceşti 120 de ani sărbătoriţi ar fi avut şi un alt sens – pe lîngă acela că dă bine, ca pe sticlele de bere, să fii vechi, domnule – dacă aş fi simţit o ascuţire, o hotărîre a discursului măcar fragil social-democrat. Deocamdată e doar marketing. De aceea am zis să le dedic un fragment din unul dintre marii socialişti pe care i-am avut în istorie, fondator şi al partidului care poartă acum acelaşi nume, dar care era într-o cu totul altă situaţie ideologică la începuturi:”

Întregul articol, aici.

CriticAtac este o platformă care militează pentru posibilitatea exprimării libere şi în condiţii de egalitate a tuturor vocilor şi opiniilor. De aceea, comentariile care aduc injurii, discriminează, calomniează şi care în general deturnează şi obstrucţionează dialogul vor fi moderate iar contul de utilizator va fi permanent blocat.

Ultimele articole