Cum a schimbat propaganda nord-coreeană imaginea lui Kim Jong-un din lider în războinic

Redacția
Texte selectate sau scrise de echipa redacţională: Vasile Ernu, Costi Rogozanu, Florin Poenaru.

“În ultimele săptămâni, presa, aflată sub controlul regimului, a schimbat reprezentările obişnuite ale “liderului suprem”, cu scopul evident de a prezenta o imagine “dură” a acestui tânăr cu o faţă ca de păpuşă şi un mers nesigur.

Imediat ce a preluat puterea, după moartea tatălui său, Kim Jong-il, la sfârşitul lui 2011, tânărul Kim Jong-un, al treilea membru al dinastiei comuniste ce poartă acest nume, este prezentat într-un cadru militar, în compania unor ofiţeri de rang înalt, în posturi rigide şi cu expresii grave purtând uniformă.

Imaginile urmăresc să convingă lumea că tranziţia puterii a reuşit şi de loialitatea forţelor armate faţă de noul conducător, lipsit de experienţă, în vârstă de mai puţin de 30 de ani. Pe scrut, este vorba despre o continuitate a politicii militariste de la tată la fiu.”

Întregul articol, aici.

CriticAtac este o platformă care militează pentru posibilitatea exprimării libere şi în condiţii de egalitate a tuturor vocilor şi opiniilor. De aceea, comentariile care aduc injurii, discriminează, calomniează şi care în general deturnează şi obstrucţionează dialogul vor fi moderate iar contul de utilizator va fi permanent blocat.

Ultimele articole