CriticAtac 6 ani – Convocare la preelectorale 2016

Redacția
Texte selectate sau scrise de echipa redacţională: Vasile Ernu, Costi Rogozanu, Florin Poenaru.

Știm, de ani de zile cam cum se întâmplă treaba. O întreagă elită intelectuală, media, oengistică, artistică etc. se pretinde scârbită de alegeri și de politicieni. Dup-aia cade în antipesedism cu spasme, dup-aia susține toată dreapta posibilă, de la cea cu ceva spoială liberală până la aia cu tușe neocon care bat spre fascism.

Grupul CRITICATAC împlinește șase ani. Vă invităm la o convocare de aniversare. Una în care să analizăm situația de start înainte de alegerile parlamentare din decembrie. Nu avem vreo plăcere aparte în a ne situa de 6 ani în cele mai nepopulare locuri pe frontul electoral. Este însă consecința inevitabilă pentru cine mai are chef să tragă cu gloanțe politice reale.

Așa că vă invităm la o ședință măcar de terapie preelectorală, asta dacă nu reușim o listare clară a pericolelor politice, a noilor fixații, a noilor feluri de a nu spune lucruri. Și avem destule: defilări cu Țepeș sau cu Cumințenii, noi forme de chiote anticorupție fără prea multă anticorupție, atât de multe servicii încât paranoia pare o formă normală de gripă etc. Și câteva new-entry-uri în tematica politică, stimulate de modelul maghiaro-polonez, devenit, în numai un an, ”de referință”. Avem partide antisistem care țin cu guvernul. Ce nu știm clar e dacă stânga are totuși cu cine vota la iarnă, chiar și cu mâna la nas.

Miercuri, 21 Septembrie, ora 19:00 la sediul ODD (Strada Șelari, 13)

strada-s%cc%a6elari-13-google-maps

 

CriticAtac este o platformă care militează pentru posibilitatea exprimării libere şi în condiţii de egalitate a tuturor vocilor şi opiniilor. De aceea, comentariile care aduc injurii, discriminează, calomniează şi care în general deturnează şi obstrucţionează dialogul vor fi moderate iar contul de utilizator va fi permanent blocat.

Ultimele articole