Constituţia lui Crin & co

Redacția
Texte selectate sau scrise de echipa redacţională: Vasile Ernu, Costi Rogozanu, Florin Poenaru.

Costi Rogozanu pe VoxPublica

Aţi văzut cum a decurs situaţia. Un amendament propus de Chiuariu avea trecută în mod firesc interdicţia discriminării inclusiv în ce priveşte orientarea sexuală. Un lucru normal.

A ieşit repede Remus Cernea şi a spus tuturor televiziunilor cum de aici se deschide calea pentru legalizarea căsătoriilor, printr-o contestare ulterioară la Curtea Constituţională. Şi atunci s-au declanşat toate forţe haotice tradiţionaliste.

Şi, uite aşa, în numai două zile, avem mult mai puţin decît am crezut că avem. Pentru că măreaţa comisie vrea să bage în textul fundamental:  căsătoria ca uniune strict hetero plus ceva valori ale familiei la pachet.

“Constituţia actuală vorbeşete de familia întemeiată, liber consimţită, între soţi. Codul Civil în vigoare, la rândul lui, spune foarte clar că soţii aceştia trebuie să fie de sexe diferite, când vorbeşte de bărbat şi de femeie. A existat această propunere solicitată, de clarificare în sensul acesta, la nivelul Constituţiei, şi de Biserica Ortodoxă Română, şi propunerea de a introduce ce avem în Codul Civil şi în Constituţie a întrunit o largă majoritate”, a spus Crin Antonescu. (mediafax)

Aţi văzut reţeta progresismului în dezbaterile româneşti: mai întîi fac un pas, apoi se sperie şi fac doi înapoi.

CriticAtac este o platformă care militează pentru posibilitatea exprimării libere şi în condiţii de egalitate a tuturor vocilor şi opiniilor. De aceea, comentariile care aduc injurii, discriminează, calomniează şi care în general deturnează şi obstrucţionează dialogul vor fi moderate iar contul de utilizator va fi permanent blocat.

Ultimele articole