Conferință Moishe POSTONE la Cluj

Redacția
Texte selectate sau scrise de echipa redacţională: Vasile Ernu, Costi Rogozanu, Florin Poenaru.

tranzit_CULTURA SI POLITICA A CRIZEI III_A3_v3-01tranzit. ro/ Cluj

CULTURĂ ȘI POLITICĂ A CRIZEI III

Capitalism, temporalitate și criză a muncii
Conferință susținută de Moishe POSTONE 
Profesor de Istorie modernă la Universitatea din Chicago, Senior Fellow la IFK – Internationales Forschungszentrum Kulturwissenschaften

19 martie 2016
Ora 18:00 

Criza economică actuală nu este doar rezultatul unei financiarizări excesive și imorale, și ca atare nu poate fi depășită printr-o simplă revenire la „economia reală”. Ea este, în schimb, expresia unei epuizări accelerate a logicii inerente a capitalului, putând, astfel, fi depășită doar printr-o critică radicală a categoriilor fundamentale ale acestui mod de producție: nu doar conceptele de capital și valoare, ci inclusiv cele de muncă și clasă.

Cea de-a treia întâlnire din cadrul seriei de conferințe Cultură și politică a crizei se va concentra pe această relație specifică și tot mai problematică dintre muncă, istorie și temporalitate în capitalism, avându-l ca invitat pe Moishe Postone, profesor la Universitatea din Chicago, autor al renumitei lucrări Time, Labor, and Social Domination și reprezentant al uneia din cele mai originale și inovatoare teorii critice elaborate în ultimele decenii.

Intervin:
G. M. Tamás 
Dana Domsodi

Moderează.
Alex Cistelecan

Evenimentul include și o prezentare a volumului proaspăt apărut al lui Moishe Postone, Istorie și heteronomie [Tact, 2016, traducere de Veronica Lazăr]

Conferința CULTURĂ ȘI POLITICĂ A CRIZEI face parte din proiectul FICȚIUNE; RETORICĂ; FAPTE dezvoltat de tranzit.ro/Cluj.

Partenerul principal al tranzit.ro este Fundația ERSTE

Parteneri media: CriticAtac, Vatra, Szabadság

Addresa:
Str. Brassai Sámuel nr. 5,
Cluj-Napoca, Romania

Contact: attila.tordai@tranzit.org, mobil:(+4) 0745182672, office: (+4) 0364148968
www.tranzit.orghttp://ro.tranzit.org/en

CriticAtac este o platformă care militează pentru posibilitatea exprimării libere şi în condiţii de egalitate a tuturor vocilor şi opiniilor. De aceea, comentariile care aduc injurii, discriminează, calomniează şi care în general deturnează şi obstrucţionează dialogul vor fi moderate iar contul de utilizator va fi permanent blocat.

Ultimele articole