Conferinţele CriticAtac pe luna mai / Sorin Paveliu – Sănătatea românilor în secolul XXI / Michael Burawoy – Marxism after communism

Redacția
Texte selectate sau scrise de echipa redacţională: Vasile Ernu, Costi Rogozanu, Florin Poenaru.

Sănătatea românilor în secolul XXI

Ce se întîmplă atunci cînd procesul de elaborare a politicilor publice pleacă de la jumătăți de adevăr. Este o nouă legislație soluția pentru criza perpetuă din sănătate?

Conferenţiar: dr. Sorin Paveliu

Vineri 25 mai, ora 11.00

 SNSPA / Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative / Strada Povernei nr. 6 / Sala 111

Sorin Paveliu este titular al cursurilor de farmacologie şi farmacoeconomie în cadrul Universităţii Titu Maiorescu (conferenţiar universitar dr.) şi Preşedinte al Societăţii Române de Farmacoeconomie. Are experienţă în elaborarea politicilor în domeniul sănătăţii publice şi competenţă în managementul serviciilor de sănătate. Sorin Paveliu a fost director general al Casei Naţionale de Asigurări, membru al Parlamentului în 2004-2008 şi membru al comisiei de sănătate a Camerei Deputaţilor. În prezent este expert în probleme de sănătate al Societăţii Academice din România.

————————————————————————————————————————————————–

Michael Burawoy – Marxism after communism

(profesor la University of California, Berkeley)

Joi 31 mai 2012, ora 15.00

Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială, Sala 201, etajul 2, Str. Schitu Măgureanu nr. 9

Michael Burawoy este profesor la University of California, Berkeley, din 1976. Este președintele International Sociological Association (ISA) și a fost președintele American Sociological Association (ASA) în 2004.  Cele mai cunoscute publicații ale sociologului sunt The Colour of Class on the Copper Mines: From African Advancement to Zambianization (1972), Manufacturing Consent: Changes in the Labor Process Under Monopoly Capitalism (1979), The Politics of Production: Factory Regimes Under Capitalism and Socialism (1985), The Radiant Past: Ideology and Reality in Hungary’s Road to Capitalism (1992) (with János Lukács) și The Extended Case Method: Four Countries, Four Decades, Four Great Transformations and One Theoretical Tradition (2009). A editat, împreună cu mari nume ale sociologiei internaționale, Marxist Inquiries: Studies of Labor, Class and States (1983) (with Theda Skocpol), Ethnography Unbound: Power and Resistance in the Modern Metropolis (1991), Uncertain Transition: Ethnographies of Change in the PostSocialist World (1998) (with Katherine Verdery) și Global Ethnography: Forces, Connections and Imaginations in a Postmodern World (2000).

Michael Burawoy militează fervent pentru o sociologie publică, implicată politic și responsabilă. Sociologul a participat direct la viața industrială din patru țări diferite, Zambia, Statele Unite ale Americii, Ungaria și Rusia, folosind the extended case ca principală metodă pentru a produce o critică susținută a postcolonialismului, a organizării muncii și a politicilor de producție în socialismul de stat și în capitalism și a dilemelor ridicate de tranziția postsocialistă a anilor ’90. Michael Burawoy a încercat să reconstruiască tradiția marxistă din interior astfel încât critica marxistă să răspundă provocărilor istorice majore și transformărilor sociale ale secolului 20. 

Conferinţele CriticAtac sînt organizat de CriticAtac în colaborare cu Fundaţia Friedrich Ebert România.
Conferinţele de faţă sînt organizate în colaborare cu Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative şi Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială.

CriticAtac este o platformă care militează pentru posibilitatea exprimării libere şi în condiţii de egalitate a tuturor vocilor şi opiniilor. De aceea, comentariile care aduc injurii, discriminează, calomniează şi care în general deturnează şi obstrucţionează dialogul vor fi moderate iar contul de utilizator va fi permanent blocat.

Ultimele articole