Ce zic unii oameni din Piaţă sau de pe fb despre ce a zis omul acela de la Cotroceni?

Redacția
Texte selectate sau scrise de echipa redacţională: Vasile Ernu, Costi Rogozanu, Florin Poenaru.

culese de Costi Rogozanu

Traian Băsescu a vorbit. Am rugat cîţiva prieteni care au fost pe fază pe lîngă un televizor şi cu care am fost în Piaţă mai tot timpul, să zică într-o singură frază ce s-a întîmplat. Am adresat invitaţia şi pe facebook, culeg şi de acolo fraze, v-o adresez şi vouă:

Ciprian Şiulea: “este vorba doar despre el şi fantasmele lui, nu încearcă nici o clipă să înţeleagă cu adevărat ce spun protestatarii. Parteneriat cu statele baltice????? nu a spus practic nimic despre Piaţă.”

Marian Rogozanu: “Concluzie: îi e frică de milioane de oameni care n-au ieşit, dar care se gîndesc s-o facă. În rest n-am înţeles nimic”

Iulia Popovici: “Şocant prin delir de grandomanie, nici un pas înapoi nici discursiv, nici factual (gen Roşia). Ştampila aia de vot a născut un monstru mesianic”

Ionuţ Tudorică: În afara faptului că rezistă tot mai greu la suta de whiskey, nu  a arătat nimic nou. Ne-a arătat că e decis să continue “să negocieze” cu instituţiile statului şi ele să zică da. Un lucru pozitiv e că a pus majorarea TVA în vîrful relelor. Şi a spus de două ori cuvîntul “facebook”. A fost arogant. N-a surprins.

Dan Sociu: “A fost ca un discurs de Revelion – s-au făcut și gafe dar în general e ok și în viitor va fi și mai ok, putem să deschidem șampania. Căpitanul știe exact unde mergem, să nu ne facem griji.”

Adrian Deoancă: “Basescu isi asuma un discurs de expert, nu de politician (mai periculos dpdv al democratiei). Stiu ce e bine, am informatii, am un design de stat, cer solidarizare si disciplina pentru experiment. Cum sunt expert, nu pot gresi pe fond, ci maxim pe forma, adica nu ma pricep sa explic. Un expert nu-si schimba opinia: tot cu austeritate, tot cu minerit, tot cu demontarea statului, tot discurs “antimilogi”, tot cu autostrazi, tot cu statistici. Sa nu mai aud ca avem nevoie de guvern de tehnocrati: avem un demiurg tehnocrat si unul al dracului de neoliberal. Italienii au avut bafta cu Monti.”

Dora Constantinovici: “Am inteles ca in opinia sa revizuirea Constitutiei este singura chestie care ne mai poate salva. si ca a fost la multi terapeuti de anger management in relatia cu presa.”

Ionuţ Dulămiţă: ‎”Suntem acolo unde trebuie” – în Piaţă.

Dan Duca: “Traian Băsescu a dat senzaţia în această seară că atunci când s-a uitat la televizor sau a citit mesajele de pe Facebook s-a limitat doar la înjurături. Pentru că nu a reţinut nimic din ceea ce i se cerea: demisia guvernului, alegeri anticipate, stop proiectului roşia montană etc. Un discurs prost salvat de moartea tristă a unui actor, care zilele trecute îl contesta în stradă. Al naibii de ironică şi viaţa asta!”

Constantin Vlad: “Cică am fi egali în fața crizei. Vedea-l-aș cu 270 de lei pensie, cît am eu. Just another load of bull droppings.”

Gilda Pop: “discurs construit impecabil, învârte pisica deasupra capului şi o pasează peste gard”

Andrei Bodiu: E nebun! Publica-ma.

Vasile Ernu: Se sustrage cu seninătate de haosul politic creat de el şi ne predică o poveste de bune intenţii.

Gabi Bartic: Din păcate nu m-am uitat. Chiar n-aveam nici o așteptare de la el și iată! Chiar nu trebuia să am vreo așteptare.

Andrei Cochior: A dat o palmă foarte subtilă românlor. A zis că el a câștigat alegerile din 2009 cu discursul referitor la ”modernizarea statului”. Deci cum ar veni, înghițiți ce-ați ales, ciumpalacilor! Referitor la reforme (inclusiv cea din sănătate, eu știu ce am de făcut, problema e la voi că n-ați înțeles. Am să vă mai explic o dată.

Anca Lupu: Cand politicienii (si nu numai) sunt depasiti de situatie spun ca “e o problema de comunicare” – minciuna – e o chestiune ce tine de proasta guvernare. Ah, si inca ceva: schimbarea si schimbarea in bine sunt doua lucruri diferite.

Tudorina Mihai: Discurs din ciclul “să se revizuiască, primesc, dar să nu se schimbe nimica”.:)

Veronica Niţă: As fi avut si eu o intrebare, ca orice cetatean neturmentat: Domnule Presedinte, eu pentru ce va (mai) platesc?

Nedeea Burca: E nebun! E nebun! E nebun! In cazul unui proces corect si al unei expertize psihitrice nici nu va putea fi condamnat. Dar cei care merg pe mana unui nebun, da!

Ivan Silviu Florin: Repet ce-am mai spus: numai treaba cu “plancardele” e memorabilă. Restul, cum se zice la mine în Vrancea, sus la munte, e apă de omăt.

Sever Avram: retracteaza statutul de presedinte jucator, o inteleptire caita, mai ales ca prin lacrimi de crocodil cere intoarcerea intelectualilor de buna calitate..

Andrei Stoiciu: discurs din 2008, si orbirea din 1989

Claudia Apostol: asta a fost spot publicitar, nu interventie cu ocazia protestelor! sectorul minier e singurul care generaza locrui de munca?? incredibil! si acum!!

Raluca Stan: unde te vezi peste 5 ani? în mină

Mihnea Antila: mie interesanta mi se pare chestia cu “redistribuirea resurselor catre zone mai putin favorizate ale societatii”. shift de la “stat minimal” la un soi de rawls :)

Trofin Dan: am vrut sa-l urmaresc, tineam sa vad daca azi Tolo a dat ceva pe bune si va reitera ceva de acolo .. de fapt, am asistam la o polologhie desantata, ipocrita si am schimbat imediat pentru ca am si eu o limita .. pe scurt, ne-a spus, ca .. AFARA NINGE !

Eu: A zis de o mie de ori popor şi populaţie. Noi sîntem cetăţeni. În rest, strategie, discurs de adormire, e totul ok etc., cum scrie în manuale de comunicare pentru începători.

CriticAtac este o platformă care militează pentru posibilitatea exprimării libere şi în condiţii de egalitate a tuturor vocilor şi opiniilor. De aceea, comentariile care aduc injurii, discriminează, calomniează şi care în general deturnează şi obstrucţionează dialogul vor fi moderate iar contul de utilizator va fi permanent blocat.

Ultimele articole