Ce a declanşat revoltele din vara trecută?

Redacția
Texte selectate sau scrise de echipa redacţională: Vasile Ernu, Costi Rogozanu, Florin Poenaru.

Sursa: presseurop.eu

Verdict asupra revoltelor: oamenii au nevoie de o ‘miză’ în societate“, titrează The Guardian, în urma publicării unui raport cu privire la revolta socială din august 2011. Potrivit “Riots Communities and Victims Panel“, o organizaţie independent creată de guvern pentru a ancheta şi oferi concluzii asupra revoltelor,

revoltele au fost alimentate de o serie de factori, inclusiv de lipsa de perspectivă profesională pentru tineri, pentru părinţii săraci, de un defect în sistemul judiciar în ceea ce priveşte reabilitarea infractorilor, materialismul dar şi suspiciunile poliţiei.

Revoltele au demarat ca urmare a morţii lui Mark Duggan, în Tottenham, nordul Londrei, prin împuşcare mortală de către poliţişti, în 4 august. Între 6-10 august, revolta s-a întins la mai multe cartiere din capitală şi la alte oraşe din apropiere. Pentru organismul independent, “singura posibilitate pentru a evita revolte ulterioare este de a face ca aceste lucruri să funcţioneze în societate“, scrie The Guardian, adăugând că

recomandările includ amenzi pentru şcolile care nu reuşesc să-i înveţe pe toţi copiii să citească, sprijin şi consiliere din timp pentru familiile cu probleme, promisiuni de locuri de muncă pentru tineri, iar în ceea ce priveşte ciclul şcolar care include şi anii de liceu, realizarea de evaluări periodice a tăriei de caracter.

CriticAtac este o platformă care militează pentru posibilitatea exprimării libere şi în condiţii de egalitate a tuturor vocilor şi opiniilor. De aceea, comentariile care aduc injurii, discriminează, calomniează şi care în general deturnează şi obstrucţionează dialogul vor fi moderate iar contul de utilizator va fi permanent blocat.

Ultimele articole