Capitalismul bubuie în România

Redacția
Texte selectate sau scrise de echipa redacţională: Vasile Ernu, Costi Rogozanu, Florin Poenaru.

Rulezi 3 lei şi scoţi sute de mii. Un articol din Ziarul financiar despre cele mai profitabile (şi dubioase) companii din România:

Cea mai profitabilă firmă din România, raportat la cifra de afaceri, nu este vreun gigant ca Petrom sau Fondul Proprietatea, ci o societate cu activităţi de holding din Bucureşti, denumită Amv Est Group SRL, care a raportat în 2012 un profit de peste 700.000 de lei la un rulaj de doar trei lei, arată o analiză a ZF pe baza datelor de la Registrul Comerţului.

Firma controlată de investitori italieni deţine participaţii în mai multe societăţi cu activităţi imobiliare sau în domeniul energetic şi este doar un exemplu de firmă care a realizat anul trecut un profit net de câteva mii de ori mai mare decât cifra de afaceri.

În mod normal, în economia locală marjele nete de profit încep de la 3-5% şi pot ajunge la 20-30%. OMV Petrom, cea mai mare companie din România, a avut anul trecut o marjă netă de 19,7% (profit de 864 mil. euro la rulaj de 4,4 mld. euro), în timp ce Kaufland, liderul din comerţ, a avut o marjă de 4,2% (profit de 61,6 mil. euro la afaceri de 1,4 mld. euro). (sursa)

CriticAtac este o platformă care militează pentru posibilitatea exprimării libere şi în condiţii de egalitate a tuturor vocilor şi opiniilor. De aceea, comentariile care aduc injurii, discriminează, calomniează şi care în general deturnează şi obstrucţionează dialogul vor fi moderate iar contul de utilizator va fi permanent blocat.

Ultimele articole