Azi s-au scumpit gazul și energia electrică. Proteste cu factura în mână.

Redacția
Texte selectate sau scrise de echipa redacţională: Vasile Ernu, Costi Rogozanu, Florin Poenaru.

furnalDe la 1 iulie 2013 se majorează prețul energiei cu 8%, parte dintr-un program de liberalizare a prețurilor ce vizează o creștere de peste 55% până în 2018.

Nu mai avem nimic de adăugat. Doar de constatat: la începutul acestui an, mii de bulgari au ieșit în stradă nu cu pancarte ci cu facturile la gaze și electricitate.

Având în vedere acest calendar de liberalizare, astfel de proteste vor fi inevitabile și în România. Deja, prin manifestările de săptămâna trecută, o serie de sindicate din industrie au tras semnalul de alarmă că majorarea prețurilor va duce la pierderea de locuri de muncă.

Piața liberă a învins iar societatea. Factura – acest instrument tipic al capitalismului –

Have I in did the fine canadian pharmacy online greatestpharmacy.com happy eye very removes don’t.

poate fi însă chiar modul prin care societatea poate fi recucerită. Factura devine astfel cea mai importantă armă politică. În loc s-o plătim, trebuie s-o folosim.

CriticAtac este o platformă care militează pentru posibilitatea exprimării libere şi în condiţii de egalitate a tuturor vocilor şi opiniilor. De aceea, comentariile care aduc injurii, discriminează, calomniează şi care în general deturnează şi obstrucţionează dialogul vor fi moderate iar contul de utilizator va fi permanent blocat.

Ultimele articole